Loading...
Wonen

De voordelen van duo raamdecoratie in jouw woonkamer

Je bent op zoek naar nieuwe raamdecoratie maar je kunt niet kiezen uit rolgordijnen of jaloezieën. Wat moet je kiezen? Kies niet maar neem ze gewoon allebei! Dat is mogelijk met duo rolgordijnen, die bieden alle voordelen van zowel rolgordijnen als jaloezieën. Hoe dat werkt lees je op deze pagina.

Twee is meer dan één plus één

Soms is de optelsom van 1 + 1 meer dan 2 omdat meerdere pluspunten elkaar kunnen versterken. Rolgordijnen staan erom bekend dat ze heel praktisch zijn en er heel strak uitzien. Jaloezieën bieden veel invloed op het invallend licht. Wat zou er gebeuren als je deze twee soorten raamdecoratie met elkaar combineert? Daar kun je heel eenvoudig achter komen omdat je online heel eenvoudig een set duo rolgordijnen kunt bestellen! Twee populaire vormen van raamdecoratie komen samen waarbij alle pluspunten behouden zijn gebleven terwijl er eigenlijk geen minpunten meer zijn. Hoe werken deze rolgordijnen eigenlijk?

Zo werken duo rolgordijnen

Normaal gesproken worden rolgordijnen van één soort stof gemaakt. Daarbij is er de keuze tussen doorzichtig, halfdoorzichtig en verduisterend. Dit biedt veel mogelijkheden maar je moet wel een keuze maken. Bij jaloezieën zullen de stroken altijd verduisterend zijn, je kunt ze echter kantelen om zo licht door te laten schijnen. Dat is heel praktisch maar je krijgt zo wel weer kieren wat wellicht niet wenselijk is. Met duo rolgordijnen worden deze designs samengevoegd tot een superieur type rolgordijn dat je kunt verstellen.

Door afwisselend stroken die meer of minder doorzichtig zijn te bewegen kun je met de lichtinval spelen. Dit type raamdecoratie ziet er direct al heel bijzonder uit, als er licht doorheen schijnt dan wordt het alleen maar mooier. Nu geniet je van de voordelen die rolgordijnen bieden met meer controle over het licht en een luxueuze uitstraling die nauwelijks te evenaren valt. Ook wat betreft de bediening is er niets om je zorgen over te maken; die kun je eenvoudig automatiseren.

Jij hebt de power in handen

Heb jij ook een hekel aan koordjes en andere tierlantijnen om raamdecoratie te openen of sluiten? Bij PoweredBlinds hebben ze daar iets op bedacht. Door een kleine motor op een buis te monteren kun je gordijnen elektrisch openen of sluiten én de wijze waarop licht invalt aanpassen. Dit doe je met een afstandsbediening, een app, met sensoren of op basis van huisautomatisering. Bekijk de website van PoweredBlinds voor alle mogelijkheden. In de buismotor zitten batterijen of er is een accu aanwezig die je kunt opladen. Je kunt de gratis app installeren, één of meerdere afstandsbedieningen bestellen of koppel alle gordijnen in huis via het TaHoma kastje aan jouw smart home systeem. Apple, Google of Amazon; het werkt allemaal samen met dit systeem.

Je kunt een set duo rolgordijnen kopen voor de woonkamer. Voor en achter, op de slaapkamer, kinderkamer, logeerkamer, waar je maar wilt. Je koppelt ieder gordijn via de app en zo beheer je een complete woning via smartphone of tablet. Maak verdere koppelingen met slimme verlichting of een digitale spraakassistent en je hoeft geen vinger meer op te lichten om jouw raamdecoratie te bedienen. Zo geniet je nog meer van alle voordelen die duo rolgordijnen te bieden hebben.