Loading...
Geen categorieKeuken

Hoe vaak moet je rode wijn drinken?

Rode wijn is zeer gunstig voor uw gezondheid. Droge rode wijn kopen is raadzaam voor verschillende redenen. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat het drinken van te veel rode wijn veel gezondheidsvoordelen teniet kan doen. Hoewel het voor wijndrinkers misschien moeilijk is om precies te weten hoeveel te veel is om te consumeren. Volgens het Yale Hospital moeten mannen een tot twee glazen rode wijn van 0.1 tot 0.15 liter per dag drinken, terwijl vrouwen één glas per dag zouden moeten consumeren. Dus eigenlijk zouden vrouwen minder moeten consumeren. Het is echter ook belangrijk dat als alcohol niet goed bij je past, je niet onder druk wordt gezet om rode wijn te drinken, alleen maar omdat het voordelen heeft die je wilt. Je dient je arts om advies te vragen als je problemen hebt met het nuttigen van alcohol.

Rode wijn drinken helpt diabetespatiënten

Diabetes is een dodelijke ziekte als het niet goed wordt behandeld. Het is dus erg belangrijk dat je als diabetespatiënt let op wat je eet en drinkt. Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar het effect van rode wijn op diabetespatiënten. Uit een recensie van het tijdschrift voor medische biochemie in de VS bleek echter dat de alcohol in rode wijn patiënten met diabetes zou kunnen voorkomen en zelfs helpen. Dit effect is echter niet beperkt tot rode wijn alleen. Maar dat neemt niet weg dat de stof in rode wijn in combinatie met de alcohol een verschil maakt. Bovendien zou een voorzorgsmaatregel zijn om elke vorm van alcohol met mate te gebruiken.

Zeg nee tegen kanker met rode wijn

Rode wijn is een van de weinige alcoholische dranken die tal van voordelen heeft. Het is waargenomen door gezondheidswerkers dat de resveratrol in rode wijn het vermogen heeft om bepaalde vormen van kanker te voorkomen en te behandelen. Resveratol in rode wijn kan je beschermen tegen schade veroorzaakt door kankerverwekkende stoffen. Het kan voorkomen dat tumoren beginnen te groeien. Resveratol kan ook de verspreiding van kankercellen door het lichaam vertragen en de groei van bestaande tumoren remmen. Bovendien kan reservenol mutaties voorkomen die meestal resistent zijn tegen chemotherapie. Wat een krachtige drank is rode wijn.