Loading...
Algemeen

Maak het je huisdier nog fijner met deze 3 tips

Als je huisdieren hebt wil je dat ze zo fijn mogelijk hebben. Je wilt ze net als je kinderen het beste geven. En bij elke situatie past weer iets anders. Of je nou een cavia of een hond of een kat hebt, voor elke dier en elke situatie is weer iets ander gepast. Sommige katten willen de hele dag buiten zijn, terwijl andere katten lieve de hele dag binnen zitten. Lees verder om wat tips te krijgen voor jouw situatie.

Katten

Voor katten is het allereerst heel erg belangrijk dat ze genoeg ruimte hebben. Een kat nemen in een flat is meestal erg zielig. Ze kunnen ook per ongeluk naar beneden vallen. Dat katten altijd op hun pootjes terecht komen is niet altijd waar. Ook is een goed kattenluik zoals een petsafe kattenluik erg belangrijk. Daarin zitten nemen een soort microchip scanners. Zodat er geen andere dieren of katten binnen kunnen komen. Dit is ook handig tegen dieven.

Honden

Voor honden is een goede riem erg belangrijk. Tenzij je hond specifieke problemen heeft, is een losse riem het beste. Zonder halsband. Het is belangrijk dat jij uitstraalt dat je de alfa bent. En losse riemen werken daar het beste bij. Ook heb je londen huikjes als je een tuin hebt. Dat is hartstikke fijn. Dan kunnen ze naar buiten en binnen wanneer ze dat willen.

Drinken en voedsel

Een drinkfontein is erg geschikt voor beide katten en honden. Hierin stroomt het water en blijft het koud. Het is bewezen een van de beste manier om uw huisdier gehydrateerd te houden. Als uw dier al het eten opschrokt dan is het een goed idee om een voedermachine te kopen zodat dit apparaat om de paar uur wat brokjes geeft. Zo krijgt uw dier genoeg eten, maar hoeft u er niet de hele tijd bij te blijven.