Loading...
Wonen

Maak je fiets niet te aantrekkelijk

Als fietser wil je natuurlijk dat je fiets er zo goed mogelijk uitziet. Maar je wilt niet dat het er zo goed uitziet dat het uiteindelijk aantrekkelijk wordt voor diefstal. Een fietsenberging bestellen om je fiets te beveiligen is daarom een goed idee. Aan de andere kant hoef je je fiets er niet glimmend en perfect uit te laten zien als je je fiets op een openbare plaats laat staan. Het hebben van een oude en goedkope fiets is natuurlijk ook een goede manier om uw fiets te beschermen tegen diefstal.

Vermijd parkeren op dezelfde plaats

Het is bedrieglijk om uw fiets op dezelfde parkeerplaats te parkeren en een gevoel van comfort te hebben, te denken dat er niets mee is gebeurd en dat er niets mee zal gebeuren. Als u geen blokhut gebruikt om uw fiets te stallen, vermijd dan om uw fiets elke keer op dezelfde plek op de oprit e parkeren. De meeste dieven werken in een team van drie. De eerste zal de fietsen in een rek bekijken en vervolgens de meest aantrekkelijke en waarschijnlijk de duurste fiets kiezen. Vervolgens bepalen ze welke gereedschappen moeten worden gebruikt. De taak van de tweede zal zijn om de tools te brengen om het te bevrijden. Dan rijdt de derde op de fiets weg. Wees dus op uw hoede van waar u uw fiets parkeert om ongewenste aandacht te voorkomen.

Sluit een fietsverzekering af

Net als het hebben van een autoverzekering, is ook een fietsverzekering ideaal, hoewel het niet verplicht is. Als uw fiets echter vrij duur is, is het geen slecht idee om een ​​verzekering af te sluiten. Afhankelijk van het type verzekering kan het dienen als beveiliging bij verkeersongevallen en natuurlijk diefstal. Houd er echter rekening mee dat uw verzekeraar redelijke voorzorgsmaatregelen zal eisen. Voorzorgsmaatregelen zoals het adequaat vergrendelen van uw wandeling aan een slagboom of een vast fietsenrek. Het kan ook een probleem zijn om uw fiets uit te lenen aan familie of vrienden, u bent misschien alleen de gebruiker die wordt vermeld en gedekt in de polis. Ongeacht deze, is het nog steeds zeer raadzaam om uw fiets te verzekeren.