Loading...
Wonen

Renoveer je open trap: zo pak je het aan

Veel moderne woningen zijn uitgerust met een open trap. Dat heeft zo zijn voordelen: een open trap creëert een gevoel van ruimte, laat meer licht door en past goed in een modern interieur. Toch zijn er situaties waarin een dichte trap meer geschikt is, bijvoorbeeld vanwege veiligheidsredenen voor kleine kinderen of huisdieren. Wil jij jouw open trap dichtmaken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder en ontdek hoe je deze klus kunt klaren. 

Waarom een open trap dichtmaken?

Een open trap is een trap zonder stootborden. Hierdoor lijkt de trap minder massief en lijkt de ruimte waarin die staat groter. Als jouw open trap zich in de huiskamer bevindt, is het prettig dat die open is omdat je hem dan gemakkelijker bij je interieur betrekt. Toch heeft een open trap ook zijn nadelen:

  • Stof dwarrelt naar beneden als je erop loopt;
  • Warmte ontsnapt gemakkelijker naar boven;
  • Er is geen extra ruimte onder de trap, zoals een toilet of trapkast;
  • Huisdieren of jonge kinderen hebben meer kans om tussen de traptreden te vallen of achter de treden te blijven haken.

Hoe renoveer je een wenteltrap?

In sommige huizen – vooral huizen die in de jaren ’70 zijn gebouwd – kom je weleens een wenteltrap tegen. Zo’n trap lijkt op een open trap, maar draait om een centraal punt. Doordat de treden van een wenteltrap meestal niet aan de muur zijn bevestigd, is de hele constructie instabieler dan bij een normale trap het geval is. Bovendien heeft de trap een ronde vorm, waardoor het niet mogelijk is om eronder een trapkast of toilet te installeren. Gelukkig is een trap renovatie an sich wel mogelijk. De treden worden dan vervangen door nieuwe treden die tot aan de muur doorlopen en daar vastzitten. Op deze manier wordt de wenteltrap een stuk veiliger.

Wie kan je open trap dichtmaken?

Ben je op zoek naar een deskundige die je kan helpen bij het dichtmaken van je trap? Dan ben je bij Stairz Traprenovatie aan het juiste adres! Voordat je besluit om je trap dicht te laten maken, komt er een adviseur vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor je trap te bespreken. Op de dag van de renovatie nemen de Stairz-monteurs vervolgens alles wat ze nodig hebben zelf mee. Na de renovatie zorgen ze er ook weer voor dat alles netjes wordt opgeruimd, zodat jij niet onnodig met rommel blijft zitten. Bij Stairz Traprenovatie kun je altijd rekenen op punctualiteit, netheid en expertise. Wacht niet langer en maak een afspraak!