Loading...
AlgemeenWonen

Tips om de juiste foto voor je canvas te kiezen

Foto’s afdrukken op canvas zijn een betaalbare manier om je ruimte een unieke uitstraling te geven. Om de mooiste afdruk op canvas te krijgen is het belangrijk om zorgvuldig een foto te kiezen die je wilt afdrukken. Niet alle foto’s zien er geweldig uit als ze op een groot doek worden afgedrukt. Hier volgen enkele professionele tips om de juiste foto te kiezen, zodat het eindproduct er perfect uitziet.

Kies een foto met een hoge resolutie

Als je een foto op canvas wilt laten afdrukken, kun je het beste een foto met een hoge resolutie kiezen. Hoe hoger de DPI (dots per inch) hoe hoger de resolutie van je foto en hoe scherper de details als hij wordt afgedrukt op een canvas.

Gebruik goede bewerkingssoftware

De meeste moderne computers worden geleverd met een basis fotobewerkingsprogramma zoals Paint. Maar als je afdrukken op canvas wilt die er geweldig uitzien, moet je hoogwaardige bewerkingssoftware gebruiken om de foto er zo goed mogelijk uit te laten zien voordat je hem laat afdrukken. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een high-end professioneel fotobewerkingsprogramma kun je voor een wat kleiner bedrag verwaterde versies krijgen van Photoshop, Lightroom, en picasa. Die zijn meer als voldoende om je foto er geweldig uit te laten zien op canvas.

Kies een foto met een heldere achtergrond

Wanneer je foto’s bekijkt op je monitor of op je telefoon zie je de foto helderder dan hij in werkelijkheid is. Dit komt door de instelling op je monitor en door de scherm instellingen op je telefoon. Mensen stellen hun telefoons en monitoren vaak in op een verhoogde helderheid omdat dat er beter uitziet als je er de hele dag naar kijkt. Maar daardoor zie je een foto mooier dan hij in werkelijkheid is. Als je een foto kiest om op canvas af te drukken met een donkere achtergrond, dan kan de achtergrond van de foto er troebel uitzien als hij op een groot canvas wordt afgedrukt. Als je er zeker van wilt zijn dat de achtergrond van de foto helder genoeg is om er op canvas goed uit te zien, kun je de foto eerst afdrukken en bekijken. Dat zou je een beter idee moeten geven van hoe de foto er op canvas uit zal zien.