Loading...
KeukenWonen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wijnkoelkast?

Als u een wijnfrigo gebruikt om uw wijnen te laten rijpen, is het belangrijk een wijnkoelkast of -koeler te kopen met een temperatuurbereik van ten minste 10-14 °C. Dit is inderdaad het klimaat dat wordt aanbevolen voor het rijpen van rode wijn. Het is ook belangrijk te letten op eventuele temperatuurschommelingen in de wijnkoelkast, want zelfs kortstondige schommelingen kunnen schadelijk zijn voor de kwaliteit van de wijn. Een plek waar geen verwarming aanwezig is zoals een schuur of kelder kan het goed zijn om een wijnkast neer te zetten. De temperatuur wordt namelijk stabieler gehouden in een wijnfrigo dan in een onverwarmde ruimte.

Wijnfrigo in garage of schuur

Als u uw wijnkoelkast in een schuur, garage of kelder plaatst, kan de omgevingstemperatuur toch onder het vriespunt zakken. In dat geval heeft u een wijnkoelkast met winterfunctie nodig. Hij schakelt namelijk de elektrische verwarming in als het te koud wordt, zodat het klimaat in de wijnkoelkast optimaal blijft. 

Geen schadelijke trillingen door wijnkast

Overigens moet de wijnkoelkast ook trillingsvrij zijn voor een goede rijping. Dit betekent dat u het beste een wijnkast met absorptiekoeling kunt kopen, omdat deze technologie geen trillingen veroorzaakt. Meer informatie over het bewaren van wijn vindt u op de website van Mijn-Wijnkoelkast.

Wijnkast inbouw als beste keuze

Een wijnkast inbouw is vaak een betere keuze voor een stabiele bewaar omgeving voor uw wijn. Door op een hoogte in te bouwen is de wijnkast vaak los van de vloer. De vloer is een stabiele maar vaak koele ondergrond. Door deze extra koeling kan het soms de op de grond staande kasten beïnvloeden in het koelen. Zeker in een koele omgeving als kelder, schuur of garage. Alhoewel een inbouw wijnkast daar vaak geen optie is. Dit wordt voornamelijk in keukens gedaan.

Mijn-Wijnkoelkast helpt u kiezen

Mijn-Wijnkoelkast is een partij die gespecialiseerd is wijnkoelkasten, wijnkasten en wijnklimaatkasten. Door hun ervaring en brede assortiment hebben zij de kennis en mogelijkheden om u aan de juiste wijnfrigo te helpen!