Loading...
AlgemeenGeen categorie

Betaalt een klant niet? Schakel een gerechtsdeurwaarder in

Het kan zomaar voorkomen: je hebt de werkzaamheden voor een klant al afgerond, de factuur is al lang en breed verzonden maar nog steeds niet betaalt. En wanneer het betalingstermijn al is verlopen is het tijd om over te gaan op actie. Heb je een bedrijf in Limburg en ben je op zoek naar een partij die jou hier hulp in kan bieden? Met een goed incassobureau Limburg ben je verzekerd van de juiste ondersteuning in juridische zaken.

Dit is het verloop van de procedure

Wat gebeurt er zodra je een incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelt? Het is eerst aan te raden om te starten met een incassobureau. Een dergelijk bureau stuurt herinneringen naar de klant met een aanmaning om te betalen. Zodra deze herinneringen ook worden genegeerd, is het tijd voor de tweede stap: een bezoek van een gerechtsdeurwaarder.

Een gerechtsdeurwaarder mag bij mensen aan de deur komen, uitspraken van de rechter afhandelen en beslag leggen op inkomsten of spullen. Een gerechtsdeurwaarder gaat over alle schulden die niet van de overheid zijn. Een belastingdeurwaarder gaat over achterstallige belasting betalingen en een gemeentedeurwaarder gaat over gemeentelijke schulden, zoals openstaande parkeergelden.

Een rechtszaak en uitspraak

Het kan ook zover komen dat een klant na aanmaningen nog steeds niet betaalt. In dit geval is het zelfs mogelijk om een gerechtelijke procedure te starten. Hierna volgt een uitspraak van de rechter en is het mogelijk dat een gerechtsdeurwaarder beslag kan nemen op spullen of inkomsten van de schuldenaar. Het inschakelen van een incassobureau of gerechtsdeurwaarder biedt veel voordelen: het zorgt er niet alleen voor dat een proces sneller verloopt, maar je hebt er zelf ook veel minder omkijken naar. Je bent ervan verzekerd dat een professionele partij hiermee aan de slag gaat. Daarnaast krijg je in vrijwel alle gevallen uiteindelijk de betaling waar je zo lang op hebt moeten wachten.