Loading...
TuinWonen

Zo geef je jouw kat zo veel mogelijk vrijheid

Zo geef je jouw kat zo veel mogelijk vrijheid

Katten houden van spelen en ravotten. Ze gaan graag buiten op avontuur en helaas nemen ze dan soms zelfs ook een vogeltje of muisje mee terug naar huis. Dat zit in de aard van het beestje. Helaas is het niet altijd mogelijk om de kat ook echt naar buiten te laten, bijvoorbeeld als je langs een drukke autoweg woont of als je in een flatgebouw op 10 hoog woont. Logisch! Maar toch ook jammer voor jouw huisdier dat hij niet even in de buitenlucht kan genieten.

Een kattennet

Je wilt jouw kat natuurlijk niet in gevaar brengen, ook al komt het diertje vaak wel op zijn pootjes terecht. gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen om je kat toch een beetje naar buiten te kunnen laten gaan ook in deze woonsituaties, zoals een kattennet. Wij leggen je hier in dit artikel uit hoe een kattennet nu precies werkt en wanneer je het goed kunt gebruiken om je kat toch van wat meer vrijheid te voorzien. Je kat blij én jij blij!

Zo werkt een kattennet

Een kattennet kun je gebruiken voor op jouw balkon of voor in jouw tuin. Doordat katten graag overal op springen en klimmen is het van belang om je balkon of tuin af te sluiten met een kattennet. Op deze manier kunnen de katten toch lekker naar buiten en hoef jij je geen zorgen te maken dat ze verdwalen in andermans tuinen of van het balkon af vallen. Er komen duidelijke instructies bij het kattennet zodat je goed weet hoe je het op de meest veilige manier kunt bevestigen.

Geen andere katten in je tuin

Misschien kan het wel net zo fijn zijn om te voorkomen dat er andere katten jouw tuin in kunnen komen in plaats van dat jouw kat uit jouw tuin kan gaan ontsnappen. Niets is zo vervelend als er een kat in jouw tuin komt spelen als je daar niet op zit te wachten, of de geur van kattenpis terwijl je zelf niet eens katten hebt.