Loading...
AlgemeenWonen

Tips om optimaal te wassen voor grote gezinnen

Heb jij een groot gezin thuis en moet je daardoor veel wassen en drogen? Word je helemaal gek van al die was? Dan heb je vast en zeker wat aan dit artikel! Wij geven je namelijk tips om optimaal te wassen, zodat je niet hele dagen bezig bent met de was. En de eerste tip: schaf een wasmachine 9 kg aan. Daar kan namelijk in één keer lekker veel was in! De andere tips lees je hieronder. Doe er je voordeel mee.

Werk met meerdere wasmanden

Heb je genoeg ruimte in huis? Dan kun je werken met drie wasmanden. Eentje voor witte was, eentje voor gekleurde was en één voor fijne was. Dan heb je de was al geordend en op die manier voorkom je ook wasmanden met bulten was. Nu is er veel meer ruimte voor was. Deze was kun je dan mooi in die wasmachine van 9 kg doen. Ben je er meteen snel doorheen.

 Wasproducten een vaste plek

Meestal heb je aan 1 of 2 planken al genoeg voor je wasproducten. En een wasmachine van 9 kg is ook mooi meegenomen. Als je het er extra opgeruimd uit wilt laten zien, kun je ook gebruikmaken van bakken waarin je je wasproducten doet. Die wasmachine van 9 kg pas daar uiteraard niet in. En ga voordat je alle producten een nieuwe plek geeft, eerst je wasproducten even na. Want de helft heb je waarschijnlijk niet eens nodig. Dat ruimt nog eens op!

Iedereen een eigen wasmand

Heb je 1 uitpuilende wasmand? Geef ieder gezinslid dan een eigen wasmand! Dit bespaart tijd en daarmee hou je goed overzicht. Dan kun je de was, nadat deze in de wasmachine van 9 kg is gewassen, meteen naar de juiste kamer brengen. Dat ruimt meteen lekker op. Dan blijf je niet zitten met die ene wasmand vol met schone was. Dat scheelt jou ook weer!