Loading...
Wonen

Huur eenvoudig een lift in eigen huis

Een traplift kan ervoor zorgen dat men weer mobiel in eigen huis is ook al is de persoon in kwestie slecht ter been of zelfs invalide. Maar hoe werkt een dergelijke traplift eigenlijk? Er zijn verschillende soorten trapliften op de markt die passen bij de verschillende trappen die men in huis kan hebben. Zo heeft het ene huis een rechte trap terwijl een ander huis weer een trap met ronding heeft. De installatie van een traplift is ook afhankelijk van het type trap dat aanwezig is in het huis. Zo kan ervoor gekozen worden om de installatie plaats te laten vinden langs de binnenbocht, maar de installatie kan ook langs de buitenbocht. De ene variant is weer goedkoper dan de ander, maar het gebruiksgemak verschilt ook meteen. Daarom is het erg belangrijk dat er eerst wordt nagegaan wat de wensen zijn en het budget. Op basis hiervan kan een goed afgewogen keuze worden gemaakt voordat de aanschaf van de traplift plaatsvindt.

Waarom huren?

Een traplift hoeft niet per se meteen gekocht worden. Het is namelijk ook mogelijk om heel eenvoudig een traplift huren. Het huren van een traplift kan interessant zijn in verschillende gevallen. Wanneer u aan het revalideren bent dan heeft u natuurlijk maar voor een bepaalde periode de traplift nodig. Het zou dan overbodig zijn om zelf meteen een gloednieuwe traplift aan te schaffen. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor het huren van een lift om financiële redenen. 

De richtprijs

De huurprijs van een traplift ligt tussen de 90 en 200 euro per maand. Dit is geheel afhankelijk van het type traplift dat wordt gehuurd, daarnaast is deze richtprijs inclusief het onderhoud. Omdat iedere trap anders is vereist ook een gehuurde traplift het nodige maatwerk. De installatiekosten zijn daarom ook afhankelijk van de rails die op maat gemaakt zal moeten worden en wat voor stoel er wordt gekozen. Prijsbepaling is altijd te overleggen met het bedrijf waarbij de traplift gehuurd zal worden.