Loading...
AlgemeenInterieur

Knap je deuren op met deze tips!

Knap je deuren op met deze tips!

We hebben allemaal deuren in ons huis. Sommige iets meer dan andere, maar het zijn er minstens twee. Deuren zijn soms ook wat ondergewaardeerd en soms zelfs verwaarloosd, terwijl dit hele waardevolle toevoegingen zijn aan je huis die je erg mooi kunt maken. Daarom vandaag een lijstje met leuke ideeën om je deuren op te fleuren, zonder ze helemaal te vervangen.

Deurbeslag vervangen

De eerste optie om je deuren op te knappen is door het deurbeslag te vervangen. Dit kunnen alleen de deurklinken of ook de scharnieren. Vooral als de scharnieren erg in het zicht zitten is het wel zo mooi om deze ook mee te vervangen. Op de badkamer en wc-deuren kun je natuurlijk ook de sloten vervangen. Er zijn een hoop leuke opties voor het vervangen van je deurbeslag. Van retro deurklinken tot moderne zwarte deurklinken tot goudkleurige deurklinken. Zo kun je al je deuren aanpassen naar jouw stijl.

Likje verf

De tweede optie die je hebt is om de deur een likje verf te geven. Dit kan natuurlijk gewoon een opfrisser zijn van de huidige kleur, maar het kan ook heel leuk zijn om juist een hele andere kleur te kiezen. Kies een kleur die afsteekt tegen de muur, om je deuren extra te laten opvallen en als eyecatcher te laten werken. Of verf de deur in dezelfde kleur als de muur om het geheel rustiger te maken en de deur te camoufleren. Wat je ook kiest, met een likje verf is je deur weer net nieuw.

Behang of deursticker

De laatste optie zijn er eigenlijk twee; het beplakken van je deur met een deursticker of behang. Behang op een deur plakken klinkt misschien wat onconventioneel, maar het kan een heel leuk effect hebben. Het is niet iets wat ik dan bij alle deuren in het huis zou doen overigens. Het is meer iets voor de deuren van een inbouwkast in de slaapkamer bijvoorbeeld. Door de deur te behangen of beplakken kun je een leuk printje aanbrengen aan de deur en word het een soort kunstobject in de ruimte.