Loading...
Wonen

Nieuw huis bouwen? Dit zijn een paar bouwstijlen om uit te kiezen

Nieuw huis bouwen? Dit zijn een paar bouwstijlen om uit te kiezen

En nieuw huis bouwen is ontzettend spannend. Vaak heb je wel een idee wat voor huis je zou willen laten bouwen, maar als je nog helemaal vooraan in het proces zit is het fijn om toch even alle opties te bekijken. Daarom hebben wij er een paar voor je op een rijtje gezet,

Modern

Een moderns stijl kan eigenlijk van alles zijn. Het is een breed begrip. Vaak zie je aan een moderne stijl veel strakke lijnen, bijzondere vormen en alternatieve materialen. Maar een modern huis is veel meer dan alleen dat. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologieën, bouwtechnieken en er is veel aandacht voor praktische verbondenheid. Een architect moderne villa zal precies weten hoe hij of zij dat voor je moet realiseren. Deze stijl is bij zo ongeveer elk soort woning toe te passen. Van hoogbouw tot vrijstaande villa.

Moderne villa bouwen

Klassiek

Een klassieke woning straalt iets authentieks uit. Warm en gezellig. Een erg gedetailleerd uiterlijk met veel invloeden van de oude Grieken en Romeinen kenmerken deze stijl. Architecten laten zich inspireren door de Gouden eeuw en er is veel aandacht voor historie. Statige, elegante en symmetrische huizen zijn hiervan vaak de uitkomst. Deze bouwstijl wordt vaak toegepast bij villa’s en herenhuizen, maar is ook zeer toepasselijk voor laagbouw of een bungalow.

Romantisch

Een worden met de natuur is de sfeer van deze stijl. Ze hebben vaak veel dakoppervlak en er wordt gebruik gemaakt van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Bij deze stijl is het belangrijk om wat van de historische waarden van de stijl terug te laten komen in de woning. Een architect zal hier wel raad mee weten. Alle moderne eisen en wensen worden natuurlijk gewoon doorgevoerd in deze bouwstijl. Deze stijl is erg geschikt voor een romantische boerderij met een rieten dak.