Loading...
Wonen

Dit moet je meteen doen als je een nieuw huis koopt; slotenmaker in Gent bellen en andere tips

Als je eenmaal een nieuw huis hebt gekocht, zijn felicitaties op hun plaats. Je hebt het bod gedaan, de woninginspectie, de hypotheek aanvraag, de financiering en de afsluiting, dus je denkt dat het tijd is om achterover te leunen. Helaas is dat niet helemaal waar. Verhuizen naar een nieuw huis betekent dat je onmiddellijk actie moet ondernemen om ervoor te zorgen dat je nu en in de komende jaren een succesvolle huiseigenaar wordt. Hier zijn enkele van de eerste dingen die je moet doen als je een nieuw huis koopt.

Beveilig je huis

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een huis koopt, is het wijzigen van de sloten en codes. Je wilt niet dat de vorige huiseigenaren de mogelijkheid hebben om je huis binnen te komen. Het liefste regel je dit voordat je intrekt, maar als je het uit moet stellen, kijk dan goed rond in de omgeving van je huis om te zien of je verborgen reservesleutels vindt. Ben je op zoek naar een professionele slotenmaker? Bekijk deze pagina eens om er een te vinden!

Controleer rook- en koolmonoxidemelders

Om ervoor te zorgen dat jouw gezin veilig is in hun nieuwe huis, moet je ervoor zorgen dat alle rook- en koolmonoxidemelders in huis in goede staat verkeren. Dit kan het installeren van nieuwe batterijen of het vervangen van hele eenheden omvatten. Rookmelders moeten idealiter in een gang worden geplaatst die naar je slaapkamers leidt. Hiernaast zijn de keuken en wasruimte ook een goede plek om rookmelders te plaatsen.

Gebruik het inspectierapport als een ‘to-do’-lijst voor onderhoud

Nadat je een huis hebt gekocht, moet je eventuele problemen oplossen die zijn gemarkeerd in je huisinspectierapport en die de verkoper niet heeft opgelost. Denk aan vuile dakgoten, lekkende leidingen of deuren en ramen die opnieuw moeten worden verzegeld. Onderhoud is van cruciaal belang om je huis in topconditie te houden. Focus er daarom nu op zodat je later dure reparatiehoofdpijn kunt voorkomen.