Loading...
Algemeen

Waarom u een Dienblad met kussen beter kunt gebruiken

U heeft waarschijnlijk een of meerdere dienbladen in huis. Hiermee kunt u gemakkelijk het eten opdienen voor het diner of de glazen van en naar de gasten brengen.
Hiermee zijn de meeste mogelijkheden van een dienblad al genoemd.
In Engeland gebruikt men vaak een laptray ofwel een dienblad met kussen.
Onder het dienblad is een katoenen kussen met vulmateriaal bevestigd. De gebruiksmogelijkheden zijn nu schijnbaar onuitputtelijk.

Het opdienen van eten en drinken

Een dienblad, voorzien van een kussen aan de onderzijde, is eenvoudig in het ontwerp, maar bijzonder functioneel.
Het heeft namelijk een harde toplaag, meestal van mdf, met een zacht katoenen kussen aan de onderzijde van het blad. Het kussen is gevuld met zacht materiaal, waardoor het heel flexibel is. Een bijzondere combinatie, want je kunt het voor veel activiteiten gebruiken.

Waarvoor kun je een dienblad met kussen gebruiken?

Een dienblad met kussen aan de onderzijde is voor veel activiteiten bruikbaar. Als eerste natuurlijk voor het opdienen en wegbrengen van servies en bestek. U gebruikt het dan net als een gewoon dienblad.
Daarnaast is het te gebruiken als een schootkussen. Als schootkussen leent het zich uitstekend om als ondergrond te dienen bij het gebruik van een laptop (de vulling, polystyreen balletjes, is warmte isolerend en voorkomt warmte-uitslag bij lang gebruik van een laptop op schoot).
Ook voor bij het handwerken heeft u er een handig tafeltje aan om spullen op te leggen of de armen even neer te leggen.
En wilt u op de bank eten of een appeltje schillen? Dan zet u uw bord gewoon op het dienblad en voorkomt morsen.
Wilt u nog een paar ideeën? U kunt het dienblad met kussen gebruiken als u een Sudoku puzzel of een kruiswoordraadsel probeert op te lossen. Geef het aan de kinderen als ze op de bank of in de stoel willen kleuren en tekenen. Ook voor op reis is het een niet te onderschatten hulpmiddel. De afmeting van het handige tafeltje is zo ontworpen dat het zowel voor in de auto als achterin de auto gemakkelijk op schoot kan worden geplaatst. Nu u al deze toepassingsmogelijkheden heeft gelezen begrijpt u waarschijnlijk de titel van dit artikel. Een dienblad met kussen is beter te gebruiken dan een dienblad zonder kussen. Eenvoudig omdat het veel meer mogelijkheden biedt.
Wilt u er meer over weten, bezoekt u dan eens de website van Kadogalerie uit Haarlem in Nederland. Met ongeveer 100 verschillende designs met verschillende kleuren kussens en mooie afbeeldingen is Kadogalerie de grootste aanbieder van deze dienbladen in Nederland en België.