Loading...
Tuin

De makkelijkste manier voor het aanleggen van een terras of schutting met composiet

Composiet is een populair materiaal voor het aanleggen van een terras of schutting vanwege zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling. Toch kan het aanleggen van een terras of schutting met composiet terrasplanken een uitdaging zijn. Als je op zoek bent naar een verandering in je tuin, dan is dit zeker een fantastische optie. In dit artikel vind je enkele tips die het proces aanzienlijk gemakkelijker maken. Lees verder!

Plan het ontwerp

Voordat je begint met het aanleggen van een terras of composiet schutting, is het belangrijk om het ontwerp te plannen. Door een schets te maken van de gewenste afmetingen en indeling van het terras of de schutting, en door de benodigde materialen te bepalen, kun je voorkomen dat je tijdens het project onverwachte problemen tegenkomt. Bovendien kun je vooraf bepalen hoe je het project precies wilt hebben. Op deze manier kun je ook een inschatting maken van de hoeveelheid werk en tijd die het project zal kosten.

Bereid de ondergrond voor

Een goede voorbereiding van de ondergrond is cruciaal voor het aanleggen van een stabiel en duurzaam terras of schutting. Zorg dat de ondergrond vlak en stevig is en graaf waar nodig uit om een gelijkmatige ondergrond te creëren. Je kunt eventueel een laag grind of zand leggen om de ondergrond te egaliseren, zodat het er allemaal spik en span uitziet.

Installeer een basisframe

Om het composiet op zijn plaats te houden, is het belangrijk om een basisframe te installeren. Gebruik hiervoor speciaal bewerkte houten balken die op de ondergrond worden bevestigd. Plaats de balken op de juiste afstand van elkaar afhankelijk van de grootte van de planken en de belasting.

Plaats de composiet planken

Plaats de composiet planken op het basisframe en maak ze vast met schroeven. Door gebruik te maken van schroeven kun je er zeker van zijn dat de planken stevig bevestigd zijn en hoef je je daar later geen zorgen over te maken. Zorg er wel voor dat de planken goed zijn uitgelijnd en parallel aan elkaar lopen. Als dat nodig is, laat dan ruimte tussen de planken voor eventuele uitzetting en krimping. Dit kan bijvoorbeeld optreden als gevolg van temperatuurwisselingen in de zomer en winter.