Loading...
Interieur

Op zoek naar een uniek meubel? Kies voor deze houtsoort!

Iedereen is inmiddels weer bijgekomen van alle familiebijeenkomsten, oliebollen en driegangendiners. En dus is er weer tijd en ruimte voor andere dingen, zoals een metamorfose – klein of groot – van je huis. Maar waar begin je? Het assortiment is zo groot… Heb je een beperkt budget, maar wil je toch veel sfeer toevoegen? Dan is mangohout wellicht een interessant optie voor jou. Aan deze tropische hardhoutsoort hangt namelijk een aangenaam prijskaartje en daarnaast is het uniek door de kenmerkende nerftekeningen, warme kleuren en karakteristieke zaagsneden. In dit artikel gaan we dieper in op deze drie uiterlijke kenmerken van mangohout die je bijvoorbeeld mooi terugziet in een zwarte eettafel rechthoek

Hetzelfde, maar toch uniek

Allereerst zie je in mangohout dus een prachtig lijnenspel terug. De lijnen worden gevormd door de omstandigheden waarin de boom opgroeit. Doordat de omstandigheden zo nu en dan behoorlijk kunnen wisselen, vooral wanneer de boom in het noorden van India groeit, zorgt dat voor unieke tekeningen op iedere plank. Schaf je dus een mangohouten meubel aan – ook al hebben honderd andere mensen het al gekocht – dan weet je nog steeds zeker dat jouw exemplaar uniek is.

Tropische gezelligheid

De mangoboom groeit alleen in tropische gebieden en dat zie je terug in de warme tinten van het hout. Van geel tot roodbruin, allerlei kleurvariaties vind je terug. 50 tinten warm zou misschien een betere benaming zijn voor deze houtsoort. Daarbij versterken de nerfpatronen en warme kleuren elkaar waardoor mangohout perfect is voor accentstukken of sfeervolle decoratie. Combineer een mangohout kast met een paar natuurlijke accessoires en je huis ziet eruit als nieuw.

Nadruk op robuust

We kunnen niet ontkennen dat mangohout een robuuste uitstraling heeft en dat benadrukken we maar al te graag. Door de zaagsneden te laten zitten bijvoorbeeld. Wellicht zul je eerst denken dat het slordig afgewerkt is, maar de radiaalsneden die over de breedte van de planken lopen zijn bewust niet weggeschaafd omdat ze mangohout een eigen karakter geven. Zeker in combinatie met het zwart staal zorgt dit voor een stoer geheel waardoor je jouw huis in een handomdraai transformeert.