Loading...
Wonen

Stijlvolle daklichtsystemen

Wil je een nieuwe uitstraling geven aan jouw huis of zakenpand door het dak te vervangen en wil je meer lichtinval in huis? Dan zou je een daklichtsysteem kunnen overwegen. Je hebt keuze uit de volgende drie systemen: lichtkoepels, dakramen en lichtstraten. Daklichtsystemen hebben een verrassend effect op de ruimte en verhogen het woonplezier. Verder passen ze bij elk interieur, dus maakt het niet uit of je een klassieke of conventionele inrichting hebt. Het is wel belangrijk dat je met een deskundige in zee gaat, zodat er geen lekkages optreden en ook geen insecten in huis krijgt. Een bezoek aan Cauwelier is in deze beslist de moeite waard. Afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak boven de ruimte die je wilt verfraaien, kan je kiezen voor daklichten of lichtstraten.

Lichtkoepels

De traditionele lichtkoepel bestaat uit een stuk kunststof of glas en is leverbaar in verschillende afmetingen en vormen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende isolatiewaarden en daardoor geschikt voor elk interieur. De lichtkoepel heeft weliswaar minder mogelijkheden dan het dakraam en de lichtstraat. Echter is het wel een aanrader als je een beperkt budget hebt. Vermeldenswaard is dat de lichtkoepel geplaatst wordt op een plat dak.

Dakramen

De naam zegt het al, een dakraam is een raam in het dak. Dakramen kan je plaatsen in hellende of schuine daken. Ze zijn uitermate geschikt voor een goede lichtinval en ventilatie op zolder. Door de hellende ligging kan een hoge isolatiewaarde bereikt worden. Dakramen zijn leverbaar in verschillende soorten en maten, kunnen vervaardigd worden uit verschillende materialen zoals hout en PVC. In aanschaf zijn ze geen al te grote uitdaging op het budget.

Lichtstraten

Wil jij een extra uitstraling geven aan jouw veranda? Dan kan een lichtstraat uitkomst bieden. Dit systeem kan je heel goed plaatsen in een plat of licht hellend dak, bijvoorbeeld boven jouw veranda. Een lichtstraat heeft gelijkenissen met een vlakke lichtkoepel, maar bestaat in tegenstelling tot de koepel, uit meerdere stukken. Hierdoor is een lichtstraat duurder in aanschaf dan de koepel. Voor het maken van lichtstraten worden verschillende materialen gebruikt zoals PVC, aluminium en staal. Maar ook hout kan afhankelijk van jouw voorkeur goed mogelijk zijn.