Loading...
Algemeen

De voordelen van refurbished apparaten

Refurbished producten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De producten zijn niet alleen goedkoper, maar ook een stuk beter voor het milieu ten opzichte van compleet nieuwe producten. De prijs ligt immers een stuk lager en kapotte onderdelen worden, na de vervanging, herbruikt op een geschikt moment. Dat klinkt goed!

Toch is nog niet iedereen bekend met de term, terwijl refurbished producten de consumenten een hoop voordelen kunnen geven. Indien jij overweegt om een refurbished printer, smartphone of tablet aan te schaffen, is dit artikel hoogstwaarschijnlijk erg nuttig. Hierin deel ik enkele voordelen van refurbished producten. Ben jij benieuwd? Lees snel verder.

Een goede garantie

De refurbished producten zijn, voordat de producten op de markt kwamen, volledig zijn nagelopen op eventuele schade en kapotte onderdelen. Hierdoor zijn de bedrijven die deze producten aanbieden vrij zeker van de kwaliteit van de producten. Om ook de consumenten te overtuigen, krijgen de consumenten, bij aanschaf van een refurbished apparatuur, een lange garantieduur. Binnen die periode kunnen zij gratis hun apparaat laten repareren. Dit kan een hoop kosten schelen!

Duurzaam

Ik heb het al door laten schemeren in de introductie, maar de refurbished producten kunnen ook als ‘duurzame producten’ worden beschouwd. Doordat steeds meer personen het belang van duurzaamheid inzien, lijken ook steeds meer personen deze eigenschap van de producten te waarderen. Het produceren van een volledig nieuw product kost behoorlijk veel grondstoffen en leidt tot een hoop uitstoot. Doordat enkel de kapotte onderdelen van de refurbished apparaten vervangen worden, hoeft er enkel productie voor deze onderdelen plaats te vinden. Het hergebruiken van de andere onderdelen kan een hoop onnodige productie, en dus uitstoot, vermijden. 

Daarbij leidt het hergebruiken van onderdelen ook tot minder afval. In de afgelopen jaren is elektronisch afval, naast plastic, de snelst groeiende afvalstroom ter wereld geworden. Helaas leidt de vernietiging van de elektronica ook tot een hoop uitstoot. Door de kwalitatieve onderdelen te hergebruiken, zal de hoop met afval een stukje kleiner worden en zal de uitstoot ook opmerkelijk afnemen. Dat zullen de komende generaties zeker waarderen! 

Goedkoper

Ook dit punt is benoemd in de introductie, maar mag zeker niet overgeslagen worden in dit rijtje. Een refurbished printer is tegelijkertijd een redelijk goedkope printer, doordat de aanschafprijs opmerkelijk lager ligt ten opzichte van de aanschafprijs van een geheel nieuw product. De refurbished producten zijn immers al eerder in gebruik gesteld, waardoor de prijs altijd lager zal liggen dan een nieuw product.