Loading...
Badkamer

Tips voor een verstopte doucheput

Er is niets vervelender dan als je doucheputje verstopt is. Als het verwijderen van alleen de haren uit het putje niet meer werkt, is het tijd voor een andere aanpak. Voordat je naar sterke chemische ontstoppingsmiddelen grijpt, zijn er ook andere manieren die je kunt gebruiken wanneer je doucheputje verstopt is. Lees hier voor een aantal!

Soda en azijn

Een tijdje terug was het moeilijk te vinden, maar tegenwoordig kun je het bijna overal kopen: baking soda. Samen met gewone witte keukenazijn is het een sterke combinatie die bijna elke soort verstopping kan oplossen. Dus zelfs een verstopt doucheputje kan hiermee verholpen worden. Nu moet je snel handelen. Giet de azijn in het kopje met baking soda en giet het mengsel snel in het doucheputje. Wees niet bang: zodra de azijn de baking soda raakt, zal het gaan schuimen als een gek. Dat is juist de bedoeling, omdat het schuimende effect helpt bij het ontstoppen.

Laat het inwerken

Laat het mengsel even goed inwerken in het putje. Spoel het na ongeveer een half uur goed door met heet water uit de waterkoker en herhaal indien nodig. Je zult merken dat je doucheputje na deze behandeling weer soepel doorloopt! Het is een prettige en natuurlijke manier om een verstopt doucheputje te ontstoppen.

Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een handig gereedschap gemaakt van buigbaar metaaldraad. Het kan gebruikt worden om de verstopping in het doucheputje los te duwen. Voordat je de ontstoppingsveer gebruikt, moet je het kapje of rooster van het putje verwijderen. Zodra dat gelukt is, kun je de ontstoppingsveer door het putje steken en naar de plek van de verstopping bewegen. Als je voelt dat je bij de verstopping bent, kun je wat druk uitoefenen en de ontstoppingsveer draaien. Hierdoor kan de verstopping worden opgelost en kan het water weer vrij door het putje stromen.

Loodgieter bellen

Als je te maken hebt met hardnekkige verstoppingen en het water stroomt niet meer weg, dan is het niet meer mogelijk om dit zelf op te lossen. In zo’n geval is het het beste om een loodgieter te bellen. Een loodgieter heeft professionele apparatuur en kan snel de verstopte afvoer ontstoppen. Je kunt zelfs een loodgieter inschakelen voordat de verstopping ernstig wordt, om grote problemen te voorkomen. De loodgieter kan indien nodig een camera in het riool gebruiken om te zien waar het probleem zit en wat de mogelijke oorzaak is. Op deze manier hoef je niet je hele tuin open te graven, maar kan de loodgieter gericht de rioolverstopping oplossen