Loading...
Interieur

3 tips om je thuiswerkplek verder te verduurzamen

Duurzaam wonen en werken wordt steeds belangrijker. We besteden meer aandacht aan het milieu, maar zien ook dat dit noodzakelijke veranderingen zijn om onder andere de energiekosten laag te houden. Deze trend zien we niet alleen terug in woningen. Ook kantoorruimtes worden massaal aangepakt. 

Met behulp van duurzame kantoorverlichting, het gebruik van zonnepanelen en het verbeteren van productieprocessen wordt er meer aandacht geschonken aan het milieu. Het is echter ook belangrijk dat dit in huis wordt doorgevoerd. Zeker wanneer je een eigen werkplek thuis hebt. Thuiswerken is nou eenmaal een blijvende trend en wanneer je veel vanuit huis werkt, is het ook prettig als hierbij op de duurzaamheid wordt gelet.

  1. Verbruik minder energie 

De afgelopen jaren werden we opgeschrikt door steeds hogere energiekosten. Eerst door de beginnende inflatie na de coronacrisis en vervolgens door de oorlog in Oekraïne. Inmiddels lijkt hier nog geen verandering in te komen. Dit was voor veel mensen ook de reden om zuiniger om te gaan met energie. Natuurlijk is dit bij duurzaam werken ook heel belangrijk. Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap: je denkt aan het milieu en de eigen portemonnee. Maar hoe zorg je ervoor dat je minder energie verbruikt? 


Wat mensen vaak niet beseffen is dat kleine dingen al een groot verschil kunnen maken. Je hoeft geen grootschalige veranderingen door te voeren om energie te besparen. Soms helpt het al om bijvoorbeeld andere verlichting te gebruiken. Koop LED verlichting via bedrijfsverlichting.be en je bespaart jaarlijks al snel tientallen tot honderden euro’s. De lampen verbruiken minder energie en gaan ook nog eens veel langer mee. 

Denk ook aan het energieverbruik van de elektronische apparaten in deze ruimte. Zorg ervoor dat alle apparaten na gebruik volledig worden uitgeschakeld. Hierbij is het zelfs belangrijk dat ook de stekker uit het stopcontact wordt verwijderd. Wanneer het apparaat nog altijd aangesloten is, kan deze nog steeds elektriciteit tappen. Goed om hier dus extra rekening mee te houden. 

  1. Gebruik minder papier 


Ben jij iemand die altijd alles print, omdat het dan makkelijker te lezen is? Dan heb je waarschijnlijk ook stapels papier in je kantoor liggen. Zonde, want uiteindelijk wordt het papier een keer gelezen en vervolgens weggegooid of op de grote stapel gelegd. Daarom is het belangrijk om echt kritisch te zijn over wat je print. Print enkel als het echt niet anders kan en gebruik duurzaam papier. 

  1. Tweedehands kantoormeubelen 

Ben je nog druk bezig om jouw thuiswerkplek in te richten en heb je ook nog kantoormeubelen nodig? Doe dan wat terug voor het milieu door voor tweedehands te kiezen. Het is zonde dat er vaak nieuw wordt gekocht, terwijl er ook heel veel complete en nog zo goed als nieuwe kantoorinrichtingen worden aangeboden. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ondersteun je ook nog eens het milieu. Let bij de aankoop van tweedehands meubelen wel altijd op de ergonomie.