Loading...
Geen categorie

Hoe je de oplaadpoort van je telefoon kunt repareren

Het is mogelijk dat het probleem dat je telefoon niet oplaadt, niet bij je telefoon of oplader ligt, maar bij het stopcontact waarop deze is aangesloten. Sluit je oplader aan op een ander stopcontact. Je kunt proberen rechtstreeks via het stopcontact op te laden als je eerder via een verlengsnoer aan het opladen was. Schakel over naar een andere als je oplaadt via een stopcontact. Probeer op te laden via een andere poort of een wandadapter als je aan het opladen was via een USB-poort op je computer. Oplaadkabels gaan door veel wikkelen en draaien, vooral wanneer ze vaak worden gebruikt. Het laadsnoer kan hierdoor beschadigd raken. Vervang je oplaadsnoer en kijk of je telefoon oplaadt.

De opladeradapter controleren

De opladeradapter moet worden gecontroleerd als je de oplaadkabel hebt vervangen en de telefoon nog steeds niet oplaadt. Verwijder het oplaadsnoer en inspecteer de aansluitpoort op eventuele verbrande geuren. Controleer of er corrosie is op de verbindingspoort of dat het laadsnoer wankel is en niet goed vastzit wanneer het is aangesloten. Als er corrosie is en het laadsnoer wankelt, moet de laadadapter worden vervangen. Laad je telefoon ook niet op met slechts een opladeradapter of oplaadkabel. Elke telefoon heeft een unieke spanningsbehoefte voor optimaal opladen en je oplader moet aan deze vereisten voldoen. Neem contact op met Fixsupport als het probleem met de oplaadadapter er een is dat je niet kunt oplossen.

De oplaadpoort schoonmaken

We dragen onze telefoons vaak in onze zakken of op andere locaties zonder een beschermende tas om de oplaadpoort af te schermen. Vuil en puin kunnen de oplaadaansluiting verstoppen, waardoor de oplader niet volledig op de telefoon kan worden aangesloten. Gebruik een zaklamp en onderzoek de oplaadpoort op je telefoon. Reinig de oplaadpoort van de telefoon met een zachte tandenborstel als je zichtbaar vuil opmerkt. Tandenstokers en paperclips worden niet aanbevolen. Paperclips worden ook niet aanbevolen omdat paperclips van metaal zijn en ze ook scherp zijn. Laat je telefoon repareren door Fixsupport als je oplaadpoort na reiniging nog steeds niet werkt.