Loading...
AlgemeenWonen

Hoe krijg je meer licht in huis?

Hoe krijg je meer licht in huis?

Licht in huis is belangrijk, zo weet je lichaam namelijk dat het tijd is om op te staan en om aan de dag te beginnen. Daarbij brengt licht in huis ook een levendiger uitstraling en kan het de woning groter laten lijken. Er zijn verschillende trucjes om meer licht in je woning te krijgen. De ene truc is duurder dan de ander waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. 

Goedkope opties voor meer licht in huis

Het is geen fabel dat witte muren in je huis meer licht binnen laten. Als je jouw woning op het moment dus erg donker vind is het een idee om je muren wit te verven. Daarbij helpt een lichte kleur gordijnen ook. Zorg hier wel voor dat de gordijnen alsnog genoeg privacy geven vanaf de buitenkant. Je kan ook eventueel kijken naar je voor- en achtertuin. Heb je er misschien een mooie grote struik staan of grote boom? Dat verklaart een donkere woning natuurlijk. Probeer de struik en boom te snoeien en je zal gelijk meer licht in huis krijgen. Zet geen grote meubels voor of naast een raam. Dit kan het lichtinval tegenhouden. Bekijk alle mogelijkheden bij Jouwvakman.

Duurdere opties voor meer licht in huis

Als je alle goedkope opties al hebt geprobeerd maar alsnog niet de gewenste lichtinval hebt als dat je had gehoopt, is het misschien nodig om wat grotere aanpassingen aan te brengen. Denk hierbij aan een extra kozijn, dakraam, schuifpui of aanbouw. Verander je ramen en deuren en kies hiervoor voor een lichte kleur met een groot glas. Heb je er wel eens aan gedacht om een muur van glazen te nemen? Voornamelijk aan de tuinkant kan dit een hele mooie optie zijn. Zo breng je namelijk niet alleen extra licht in huis, maar je verbindt ook gelijk de tuin met de woning. Voor meer ideeën kan je altijd bij Ramen en deuren Lier kijken.