Loading...
Tuin

Tips voor originele schuttingen

Een schutting dient in de eerste plaats natuurlijk als afscheiding van de buren zodat je meer privacy in je eigen tuin hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook een sfeervolle aankleding voor je tuin. Er zijn talloze verschillende keuzes, maar wat kun je nu het beste kiezen? De uitstraling van een schutting wordt voornamelijk bepaald door de kleur en het materiaal. Doe hier wat inspiratie op!

Kastanje

Kastanjehout is een houtsoort die de laatste jaren steeds bekender is geworden. Dit komt vooral door zijn mooie uiterlijk en duurzaamheid. Adéquat is fabrikant van kastanjehouten schuttingen in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan kastanje tuinschermen, schapenhek of rasterschermen. Een schapenhek kopen doe je dus het beste bij Adéquat, omdat zij gebruik maken van 100% kastanjehout, dat duurzaam is en dus erg lang mee gaat.

Steigerhout

Steigerhout is ideaal materiaal om zelf een schutting van in elkaar te knutselen en het ziet er ook altijd erg mooi uit. Daarnaast is deze houtsoort vaak niet zo prijzig, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is. Afhankelijk van hoe jouw tuin eruit ziet kun je kiezen voor om het steigerhout een likje verf te geven of te beitsen, of om het gewoon onbehandeld te laten.

Bamboe schutting

Een bamboe schutting of mat is helemaal de trend van het moment en past perfect in een botanische tuin. Het is super makkelijk zelf te plaatsen tegen wat palen of tegen een hekwerk dat reeds staat. Een alternatief voor de bamboemat is eventueel nog een mat gemaakt van wilgentenen. Dit heeft hetzelfde effect als de bamboemat maar is vaak wat donkerder van kleur. Houd er wel rekening mee dat dit niet zo lang meegaat als andere soorten schuttingen.