Loading...
Geen categorie

Meubels bestellen in het buitenland? Let dan op de taal!

Ben je van plan om meubels te bestellen in het buitenland? Dan zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Ook met de taal. Niet elke webshop is correct vertaald. Grote webshops maken gebruik van een vertaalbureau bij het vertalen van webshops. Daarentegen gebruiken webshops met een klein budget vaak een automatische vertaling. Dit laatste gaat vaak gepaard met spelfouten en onduidelijkheden. Want hoe zit het met inches en centimeters? In dit artikel geven we je tips hoe je zorgeloos meubels te bestellen in het buitenland en wat de rol van taal is.

Fouten in de vertaling van eenheden

Vooral bij webshops buiten Europa is dit een groot probleem. Want niet alle landen gebruiken dezelfde eenheden. Want weet jij hoeveel centimeter een inch is? Waarschijnlijk niet. Toch zijn er webshops die bij het vertalen alleen inch vertalen naar centimeters maar niet daadwerkelijk omrekenen. Hierdoor kan het bestelde meubel anders uitvallen in praktijk. Kijk daarom goed naar de gegeven informatie. Neem desnoods contact op met de klantenservice of vraag naar een handleiding van het product.

Verstopte kosten

Kijk ook goed naar verstopte kosten. Webshops willen nog wel eens kosten verstoppen of onder een onduidelijke naam vermelden. Vaak zie je aan pas aan het eind van het bestelproces of er kosten bijkomen. Deze kunnen ook nog eens verschillend benoemd worden. Zo heb je naast bezorgkosten ook te maken met servicekosten en eventuele douanekosten. Lees daarom de voorwaarden aandachtig door voordat je een bestelling plaatst bij een buitenlandse webshop. 

Vertaling van handleidingen

Tot slot, de vertaling van handleidingen. Het kan voorkomen dat je een handleiding ontvangt met taalfouten of nog erger, niet in de juiste taal. Wederom schakelen grote ondernemingen hiervoor een vertaalbureau in die helpt bij het vertalen van handleidingen. Toch kiezen vaak kleine ondernemingen in het buitenland om weinig tot geen aandacht te besteden aan de Nederlandse taal in handleidingen. 

Het kan dus voorkomen dat je bezig gaat met het installeren van je meubel en je erachter komt dat de handleiding niet in het Nederlands is. Kijk daarom, voordat je bestelt, welke informatie beschikbaar is op de website. 

Meubels kopen in het buitenland

Meubels kopen in het buitenland kan zeker veilig en zorgeloos. Om zorgeloos meubels te kopen bij een webshop kijk je naar keurmerken op de webshop. Daarnaast kijk je naar de beschikbare informatie die je kan vinden over het bestelproces en het product. Wil je toch voor zekerheid gaan? Bestel dan bij een Europese webshop. Door de afspraken van de Europese Unie ben je beter verzekerd dan bij webshops die geen onderdeel zijn van deze Europese afspraken. Ook vallen de bezorgkosten vaak lager uit in Europa.