Loading...
Dieren

Welke voeding is het beste voor mijn pup?

Wanneer je besluit een pup te nemen, is het verstandig om uit te zoeken welke puppyvoeding het meest geschikt is. Er zijn namelijk aardig wat soorten en het ene hondeneten is geschikt voor dit ras, terwijl er voor een ander ras een andere samenstelling beter is. Daarnaast zijn er veel verschillende merken. Maar hoe kom je er nou achter wat de beste voeding is voor jouw pup?

Natte voeding en brokken

Het is van belang dat een pup zowel natte voeding als brokken krijgt. In droge brokken zitten veel goede voedingsstoffen, die jouw pup goed kan gebruiken. Natte voeding is vooral smakelijk en werkt super als de pup een kieskeurige eter is. Op die manier krijgt de pup toch voldoende eten en voedingsstoffen binnen. Natte voeding bestaat daarnaast voor 75% uit water, waardoor de pup ook genoeg vocht binnen krijgt.

Hoeveel voeding heeft mijn pup nodig?

Hoeveel de pup nodig heeft, hangt af van het soort ras en van zijn gewicht. Omdat een pup volop in ontwikkeling is, kun je het best wat vaker op de dag een kleine maaltijd geven. Als je berekent hoeveel voeding jouw pup nodig heeft, kun je dit over 5 á 6 keer verdelen. Op die manier belast je de spijsvertering niet teveel. Dit ga je na een tijdje afbouwen naar 4 keer per dag, dan 3 keer en op een gegeven moment kom je op 2 keer en dat houd je zo. Dan krijgt je hond ’s morgens en ’s avonds een bak(je) eten.

Bouw een routine op

Geef je hond op dezelfde plek en tijd eten, dit geeft rust. Zorg ervoor dat het een rustige plek is, waar hij niet gestoord kan worden.

Probeerpakket

Veel merken bieden probeerpakketten aan voor puppy’s. Op deze manier kun je uitproberen welk voer je pup het lekkerst vindt en waar hij het beste op reageert. Maak hier zeker gebruik van!