Loading...
InterieurWonen

Op zoek naar duurzame meubelen? Kies mangohout!

Is het hoog tijd om je interieur eens op te knappen met een setje nieuwe meubelen? Dan is mangohout een goed idee? Meubelen van massief hout raken nooit uit de mode, en dat geldt ook voor deze mooie houtsoort. Een bijkomstig voordeel: mangohout is bijzonder duurzaam. Dat zorgt ervoor dat je altijd een goede keuze maakt wanneer je voor mangohouten meubelen kiest! Ze zijn beschikbaar in de exotische, natuurlijke uitvoering, maar kunnen ook zwart gelakt worden voor een extra opvallende uitstraling. In dit artikel vertellen we je alles over mangohout, waarom het zo duurzaam is, en wat de eigenschappen van deze houtsoort zijn. Lees dus snel verder!

Mangohout is duurzaam

Dat mangohout duurzaam is, wist je misschien al. Maar waar zit dat hem precies in? Daarvoor moeten we kijken naar de oorsprong van deze bijzondere houtsoort. Zoals de naam misschien al verraadt, is mangohout afkomstig van de mangoboom. Deze boom groeit in tropische gebieden, en komt vooral vaak voor op mangoplantages. Daar wordt hij gekweekt voor zijn heerlijke, zoete vrucht. De boom groeit snel, en kan al binnen vijftien jaar helemaal volgroeid zijn. Vanaf dat moment begint hij steeds minder mango’s te produceren, en daarom laat de boer zijn oude bomen kappen. Die gaan vervolgens naar de houtfabriek, en dat maakt mangohout zo duurzaam!

Zwart mangohout is extra mooi

Maar wist je dat de meubels zwart ook beschikbaar zijn? Hiervoor zijn ze gelakt met een diepe, zwarte lak. Daardoor blijven de mooie eigenschappen van mangohout bewaard: de duidelijke nerf en mooie zaagpatronen zijn nog steeds aanwezig, waardoor je goed kunt zien dat je met mangohout te maken hebt. Tegelijkertijd heeft het hout een mooie, zwarte kleur gekregen die perfect aansluit bij de nieuwste modetrends. Zwart hout doet het goed in elke woonkamer, omdat het zich goed laat toevoegen aan verschillende interieurstijlen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stijlvolle salontafel mangohout zwart?

Makkelijk te onderhouden

Een ander bijkomstig voordeel van mangohouten meubelen is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn, en daardoor nog langer meegaan. Omdat mangohout hardhout is, kan het zeker tegen een stootje. Daarnaast zijn de meubelen in de fabriek al behandeld tegen vocht en vuil, en hoef jij dit dus niet te doen voordat je ze in gebruik neemt. Merk je na jaren dat je meubelen er wat dof uit beginnen te zien? Dan kun je ze eenvoudig opknappen met een speciale olie of lak. Zo is je meubel in een handomdraai weer als nieuw!