Loading...
Tuin

Schaduw ideeën voor jouw buitenruimte

Hoewel het ontspannend en herstellend is om tijd buitenshuis door te brengen, wil of moet niet iedereen zichzelf blootstellen aan de schadelijke stralen van de zon. Soms is het gewoon te warm. Dus, wanneer je een buitenruimte of omgeving plant, neem dan tenminste één schaduwbron op in jouw ontwerpen. Ideaal in werkgebieden waar je kan profiteren van de frisse lucht zonder in direct zonlicht te zijn.

Dineren op jouw binnenplaats

Het is niet altijd makkelijk om te weten waar jij meer schaduw wilt en waar niet, maar wanneer je weet waar jij graag wilt eten, krijg je toch al wel een klein idee. Het is niet fijn om in de volle zon te eten en vooral niet wanneer het mogelijk is om het eten sneller te laten bederven. Nergens voor nodig, want je kan het juist schaduw creëren door een schaduwdoek waterdicht op te hangen of een harmonica schaduwdoek bijvoorbeeld. Hierdoor kunnen jullie lekker afkoelen en gezellig dineren in de schaduw.

Schaduw en beschutting

Je kan ervoor kiezen om een vaste plek te hebben om beschutting te zoek in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan een pergola tegen de muur of juist losstaand. Zo heb je een vaste plek waar jij lekker in de schaduw kan vertoeven door een boek te lezen of gewoon heerlijk te zitten en jouw gedachten op z’n beloop te laten gaan. Je kan ook altijd ervoor zorgen dat jij daar kan zitten wanneer het wat minder weer is door warmtelampen en verlichting daar op te hangen. Dan kan je daar vaker gaan zitten én maak je het ook nog hartstikke gezellig. Je kan ook altijd een mooie klimop planten bij jouw pergola, zo kan je de stijl een beetje doorbreken en er een eenheid van maken met jouw tuin!

Genoeg ideeën dus om een mooi plek te creëren in jouw tuin waar jij kan genieten van schaduw en beschutting.