Loading...
AlgemeenGeen categorieInterieurTuinWonen

Maak jouw tuin compleet met deze tips

Maak jouw terras gezellig voor de herfst! De herfst is het perfecte moment om op het terras te zitten en te genieten van de frisse, koele lucht. Dat betekent dat het tijd is om je zomerterras over te zeten van een heerlijke zonnige spot naar een warme en gezellig herfstplek. En hier is het goede nieuws: het kost niet veel tijd, moeite en geld. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om van je terras dit najaar een gezellige ontmoetingsplaats te maken.

Trek het geheel bij elkaar

Meubels dichter bij elkaar trekken, zorgt ervoor dat mensen zich gezelliger gaan voelen. Als jouw meubels over het terras zijn uitgespreid, probeer het dan opnieuw in te delen in verschillende kleinere zitjes. Breng ook grills, banken, schaduwdoek en potplanten in strakkere cirkel om dit effect te verbeteren. Je kan ook grotere delen van het dek afschermen met kamerschermen of hekwerk bedekt met stof om gezellige hoekjes te creëren.

Visueel brandpunt

Een gemakkelijke manier om jouw terras een gezelliger gevoel te geven, is door een visueel brandpunt te creëren. Focal points moedigen mensen aan om samen te komen, te praten en samen te trekken in de ruimte. Dit kan gecreëerd worden door gebruik te maken van een buitentapijt of een zithoek met een salontafel en comfortabele stoelen. Je kan ook een stijlvolle buitenhaard gebruiken om een warm, uitnodigend brandpunt te creëren.

Ruimte indeling

Als je wilt dat mensen zich verzamelen op je terras, geef ze dan iets leuks om te doen. De toevoeging van een sauna of hot tub is misschien wel iets dat iedereen buiten lonkt. Voeg stijlvolle buitenverlichting of snoeren met buitenverlichting om die gezellige gloed ’s avonds nog meer te versterken. Denk aan leuke lampen langs jouw schaduwdoeken om meer sfeer te creëren.