Loading...
Wonen

Screens zijn een stijlvolle en functionele keuze

Je komt thuis na een lange dag werken, de zon staat laag aan de horizon en de hitte is nog voelbaar in je woonkamer. Terwijl je de kamer binnenstapt, laat je je blik langs het raam glijden en zie je de strakke, moderne screens die je onlangs hebt laten installeren. De kamer is aangenaam koel en er heerst een zachte, gefilterde lichtinval. Dit is de magie van screens als raambekleding.  In een tijd waarin wooncomfort en esthetiek hand in hand gaan, zijn screens een steeds populairdere keuze voor raambekleding in woonhuizen. Deze moderne en functionele oplossing biedt niet alleen een stijlvolle aanvulling op je interieur, maar biedt ook praktische voordelen op het gebied van privacy, energie-efficiëntie en bescherming tegen de zon. 

Wat zijn screens?

Screens zijn een type raambekleding gemaakt van geweven doek, dat gemonteerd wordt aan de buitenkant van het raam. Ze worden vaak verward met rolluiken, maar hebben een duidelijk andere functie en uitstraling. Screens zijn ontworpen om licht te filteren en warmte buiten te houden, zonder het uitzicht volledig te blokkeren. Het materiaal van screens is vaak speciaal behandeld om weerbestendig en duurzaam te zijn, waardoor ze lang meegaan zonder hun functionaliteit te verliezen.

Voordelen van screens

1. Energie-efficiëntie

Eén van de grootste voordelen van screens is hun bijdrage aan de energie-efficiëntie van je huis. In de zomermaanden helpen screens de zonnestralen buiten te houden, waardoor de binnentemperatuur lager blijft. Dit vermindert de behoefte aan airconditioning, wat niet alleen goed is voor je energierekening, maar ook voor het milieu. In de winter kunnen screens een extra isolatielaag vormen, wat helpt om de warmte binnen te houden.

2. Bescherming tegen de zon

Screens bieden uitstekende bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Dit is niet alleen gunstig voor je huid, maar ook voor je meubels en vloeren. UV-straling kan namelijk na verloop van tijd schade aanrichten aan je interieur, zoals verkleuring en verzwakking van materialen. Met screens voorkom je deze problemen en houd je je interieur langer mooi.

3. Privacy zonder inleveren van uitzicht

Een ander groot voordeel van screens is dat ze privacy bieden zonder dat je volledig afgesloten bent van de buitenwereld. Het geweven materiaal laat voldoende licht door en zorgt ervoor dat je nog steeds naar buiten kunt kijken, terwijl voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Dit maakt screens ideaal voor woningen in drukke stedelijke gebieden of voor kamers die aan de straatkant liggen.

4. Esthetische waarde

Screens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze perfect passen bij elk type woning en interieur. Of je nu een modern, minimalistisch huis hebt of een traditioneel ingericht huis, er zijn altijd screens die bij jouw stijl passen. Ze kunnen zelfs een strakke, moderne uitstraling aan je woning geven, wat de esthetische waarde verhoogt.

Installatie en onderhoud

De installatie van screens is relatief eenvoudig en kan vaak zonder ingrijpende aanpassingen aan je huis worden uitgevoerd. Ze kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden, afhankelijk van je voorkeur en budget. Elektrische screens bieden extra gemak en kunnen vaak geïntegreerd worden met slimme huisautomatiseringssystemen.

Wat betreft onderhoud, screens zijn vrij onderhoudsarm. Het is voldoende om ze af en toe schoon te maken met een zachte borstel of een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Dit helpt om de levensduur van de screens te verlengen en hun functionaliteit te behouden.