Loading...
Keuken

Waar moet je op letten bij een nieuwe koelkast?

Tegenwoordig wordt er steeds meer geattendeerd op het energieverbruik van koelkasten. Met de bijbehorende labels wordt hier steeds meer de nadruk opgelegd. Echter is het voor jezelf van belang waar je de koelkast voor wilt gebruiken. Gaat dit puur om het opslaan van voedsel en groentes die je dagelijks gebruikt? Of wil je er nog een vriesvak bij in hebben?

Wijn opslaan in de koelkast

Mocht je van plan zijn wijnflessen in de koelkast te willen opslaan is het belangrijk te weten dat flessen met kurksluiting liggend opgeborgen dienen te worden. Voor flessen met een schroefdop, is het geen probleem deze staand in de koelkast deur te plaatsen. Houd vooral rekening met de ruimte die de wijn in beslag neemt. Op de website van Budget wijnen vind je een uitgebreid assortiment van kwalitatieve wijnen van over de hele wereld.

Inbouw of design koelkast

Indien je een inbouwkoelkast wilt kopen, is het erg belangrijk te letten op de afmetingen van de koelkast, aangezien dit nogal nauw komt. Indien je kiest voor een design koelkast is het een op zichzelf staande koelkast wat een prominente plek in je keuken zal innemen. Uiteraard is het belangrijk dat je bekijkt of dit past bij je interieur en of je er de ruimte voor hebt. Indien je een kleine keuken hebt, oogt zo’n design koelkast vaak heel ruimtelijk, waardoor de keuken ineens een stuk kleiner kan lijken. Belangrijk dus om hier goed over na te denken.

Een aparte vriezer?

Mocht je de ruimte hebben voor een aparte vriezer, is het niet nodig om een vriesvak in de koelkast te hebben. Hierdoor heb je weer meer ruimte om producten te koelen, aangezien je toch niet ieder moment van de dag iets uit de vriezer nodig hebt.