Loading...
Wonen

Waarom moet je overwegen om kunststof kozijnen te bestellen?

Kunststof kozijnen, maar ook kunststof voordeuren en binnendeuren mogen zich verheugen in een toenemende belangstelling. Mensen die hun huis op willen knappen of willen renoveren, maken vaak de keuze om te kiezen voor kunststof. Maar zeker ook bij nieuwbouwprojecten wordt er door aannemers en woningbouwbedrijven geregeld gekozen voor het gebruik van kunststof. In dit blog lees je waarom kunststof zo geliefd is en waarom je echt moet overwegen om kunststof kozijnen en/of kunststof voordeuren te bestellen. 

Kunststof kozijnen zijn vochtbestendig en duurzaam


In vergelijking met houten kozijnen is een van de aantrekkelijkste producteigenschappen van kunststof het feit dat dit materiaal vochtbestendig is en mede daardoor een duurzame keuze is. Kies je voor hout, dan krijg je vaak (vroeg of laat) te maken met aantasting van het hout door vocht. Met alle nare gevolgen van dien: het hout wordt lelijk, maar ook kwetsbaar en gevoelig voor ongedierte. Wie gaat voor kunststof voordeuren en/of kozijnen van kunststof heeft niet met dit soort problemen te maken. 

Het onderhouden van kunststof is gemakkelijker dan gemakkelijk


Een andere echte pre van kozijnen van kunststof bestellen, is dat je het jezelf op het gebied van onderhoud van de kozijnen gemakkelijker maakt dan ooit. Zeker in vergelijking met hout als basismateriaal heeft kunststof vrijwel geen onderhoud nodig om mooi te blijven. Houten kozijnen hebben om de zeven jaar, minimaal, een grondige schuurbeurt en schilderbeurt nodig. Met kozijnen van kunststof ben je van deze tijdrovende en dure verfbeurten af. Dat scheelt je natuurlijk veel geld én een hoop tijd. Nog los hiervan hoef je bij kozijnen van kunststof verder weinig te doen om ze mooi te houden. Eenmaal per maand de kozijnen reinigen met een vochtige doek is genoeg om ze mooi blinkend en schoon te houden. 

Zoek je goed isolerend materiaal? Dan is kunststof een prima keuze


Een ander fijn kenmerk van de grondstof kunststof is dat dit materiaal heel goed isoleert. Kunststof houdt de warmte aanzienlijk beter vast dan hout en zorgt zo voor een uitstekende thermische isolatie. De kou houd je buiten de deur (en de ramen), terwijl het binnen warmer blijft als je kiest voor kozijnen en deuren van kunststof. Nog los van de extra warmte in huis, die een leuke korting op de energienota oplevert (jaarlijks kan dit oplopen tot wel 250 euro), isoleren kozijnen en deuren van kunststof ook geluid. 

Kunststof is sterk en veilig


Als materiaal staat kunststof erom bekend dat het sterk is en veilig. Modern kunststof is door inbrekers en vandalen niet zomaar kapot te krijgen of te ontgrendelen. Verder hebben kunststof materialen een brandvertragende werking. Kozijnen van kunststof zijn dus bovenmatig veilig en kunnen in alle vertrouwen gebruikt worden. 

Kunststof biedt voor elk wat wils


Aantrekkelijk aan kozijnen en deuren van kunststof is ten slotte de grote variatie en keuzemogelijkheden van deze materiaalsoort. Qua kleuren, maar ook qua stijlen en profielen zijn er veel mogelijkheden. Verdiep je erin en kies ook voor deuren en kozijnen van kunststof.