Loading...
AlgemeenInterieur

De voordelen van een Smart Home Systeem

Tegenwoordig zien we steeds vaker een Smart Home Systeem, maar wat doet het eigenlijk en voor wie is het geschikt? Eigenlijk is het systeem geschikt voor alle mensen die hun huis willen automatiseren. Zo kun je met slechts één App die je kunt downloaden op je smartphone of tablet allerlei verlichtingen en apparaten besturen. Eerst leg ik je uit wat een Smart Home eigenlijk is en wat dit systeem te bieden heeft.

Wat is een Smart Home?

Eigenlijk is een Smart Home Systeem het platform binnen een smart home waarop alle apparaten aangesloten worden. Het is een echt onmisbaar luxeproduct. Het biedt niet alleen een betere kwaliteit van wonen & leven, maar je ervaart ook meer gemak, comfort en niet te vergeten, veiligheid. Tenslotte bespaar je ook energie. Het is geen noodzaak, maar wel handig. Net zoals we willen bij het hebben van een auto dat de auto vanzelf van- en op het slot gaat, dat de binnenverlichting automatisch aan gaat en wat dacht je van parkeer-, regen- en obstakel sensoren? Eh, een veiligheidssysteem, achteruitrijcamera…. Tja, bij al die luxe komen wat kosten kijken, maar we betalen er graag voor. Noodzaak? Nee. Fijn, jazeker.

Graag vertel ik je wat meer over de voordelen van een Smart Home Systeem. Misschien heb je er al één of ben je van plan er één aan te schaffen, dan is het zeker interessant om te weten wat er mogelijk is en wat zo’n systeem biedt.

  • Comfort: zoals ik al zei is een Smart Home puur comfort en gemak. Zo kun je vanaf je autorit naar huis alvast de verwarming aanzetten en de lichten automatisch laten branden als je binnenkomt. Wat dacht je van het aanzetten van je favoriete muziek of een melding op je telefoon als de vaatwasser klaar is?
  • Beveiliging & Veiligheid: een Smart Home Systeem beveiligt ook jouw huis. Zo kan het systeem onder andere een inbraak detecteren via bewegingssensoren en het stuurt dan rechtstreeks een melding naar jouw telefoon om je te alarmeren.