Loading...
Wonen

Woontrends in 2022 die je niet mag missen

Nooit eerder was iedereen zoveel thuis als nu. Dat is terug te zien in de nieuwste woontrends voor 2022. Volgens deze trends moet het thuis een rustige, maar ook functionele ruimte worden. Hoe je dat doet? Lees het hier!

Wil jij een compleet nieuw huis inrichten, of juist een frisse wind door je huidige interieur? Ga dan lekker aan de slag met de nieuwste woontrends. Ga daarbij uit van enkele vaste standpunten. Bij alle trends in wonen voor 2022 worden namelijk over het algemeen gekenmerkt door twee stijlen. Volgend jaar doen ‘Retro’ en ‘Urban jaren ’90’ het heel erg goed thuis. Gebruik zachte en ronde lijnen, maar durf deze ook zeker te combineren met strakke en grafische lijnen. Wat je vervolgens qua kleuren en materiaal moet kiezen? 

Zacht, met harde details

Laten we beginnen met de kleuren. In de basis zijn zachte warme aardetinten de juiste keuze. Nu we zo gewend zijn om veel thuis te zitten, is het volgens de nieuwste trends de hoogste tijd om het thuis ook lekker comfortabel en rustig te maken. Doe dit met zachte muurkleuren. Weg met de standaard witte RAL 9010 en pak de kwasten en rollers er snel bij. Zo riep een bekend verfmerk een lichtblauwe kleur uit tot kleur van het jaar. Deze blauwe tint haalt een strak blauwe lucht in jouw huis. Ook lichte, zachte groentinten en een warm palet met rode kleuren mogen niet ontbreken in 2022. De details mogen echter meer knallen qua kleur. Okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit: laat de Retro-stijl lekker terugkomen in de accessoires.

Hout en metaal

Op het gebied van materialen kan er veel. De zachtheid en natuurlijke invloeden haal jij in huis door met hout te werken! WIl je bepaalde ruimtes wat meer van elkaar afscheiden? Denk er dan eens overna om een halve tussenwand of roomdivider van houten latten te maken! Lak deze mooi en creëer naast extra ruimte wat rust in huis. Volgens de Urban jaren ‘90 mag je echter ook aan de slag met beton en staal. Kies hierbij felle uitgesproken kleuren en scherpe lijnen. Kunst in de vorm van graffiti en elementen met letters werken goed! 

Oude bekenden

Naast deze nieuwe trends, blijven oude woontrends ook nog steeds actueel. Zeker door de komst van staal en beton. Neem een zwarte kraan, zoals een zwarte keukenkraan. Ook in 2022 blijven we daar dol op. Of wat te denken van de ondertussen befaamde combinatie van een visgraat vloer met een stalen deur? Beetje buiten de lijnen kleuren? Naast een mat zwarte kraan wel eens aan de kleur ‘gun metal’ gedacht? Deze glimt net iets meer en heeft een diepe, stoere kleur. Naast visgraat zijn er ook andere klassieke patronen beschikbaar. Zoals vierkante vlakken met daarin diverse vormpjes. En die stalen deur? Die is er ook gewoon als houten versie. Goedkoper en misschien iets minder hard? 

Neem deze trends met je mee naar de tekentafel en schets jouw nieuwe woonsituatie. Veel plezier!