Loading...
Tuin

Zo versier je het beste jouw tuin voor Kerst

We genieten nu volop van de warme dagen in onze achtertuin, maar het kan echt geen kwaad om even vooruit te denken naar de koude, maar sfeervolle periode rondom Kerst. Het leukste aan deze feestelijke dagen is uiteraard het versieren van je gehele woning en voor- en achtertuinen. Kerst is namelijk een goed excuus om alles uit de kast te halen en helemaal over de top te gaan met de decoratie! Wat dacht je van een Luville kerstdorp op je tuintafel? Of een paar potten kerstgroen? Lees verder wat wij aanraden op het gebied van Kerstversiering in de tuin.

Zet jouw kerstboom buiten

Ben je van plan een echte kerstboom aan te schaffen, maar zit je wel tegen op het feit dat er veel naalden zullen vallen op het vloer van je woonkamer? Kies er dan voor om je kerstboom buiten te zetten! Je hoeft dan alleen kerstverlichting op te hangen en je bent al klaar.

Een ander leuk alternatief is om kleinere kerstbomen in potten in je tuin neer te zetten. Dit is een goede optie voor als je geen tuin hebt, maar een balkon. Deze kun je ook allemaal apart versieren. Dat is misschien wel een leuk klusje voor je kinderen! Denk bijvoorbeeld aan het hangen van dennenappels, kleine kerstslingers of strikken van lint voor versiering. Zorg er wel voor dat je kerstversiering buiten goed vastzit, anders blaast de wind je decoratie zo omver.

Maak potten kerstgroen of kerststukken

Nog iets veel simpelers, maar net zo creatief is het neerzetten van potten kerstgroen in je tuin. Deze kun je op de grond zetten of als versiering op je tuintafel! Varieer het formaat van de potten, zodat je een speels effect hebt in je tuin. Combineer deze potten ook nog eens met kerstlampjes voor een extra tintje kerstsfeer! Let wel op op de materialen van de potten: het kan misschien wel eens vriezen en je wilt natuurlijk niet dat je potten kapot vriezen.

Een andere leuke optie (en een leuke creatieve activiteit voor samen met de kinderen) is het plaatsen van zelfgemaakte kerststukken in je tuin! Dit kan zo makkelijk zijn als je zelf wil. Verzamel mooie takken bij elkaar, voeg wat dennenappels of sierappels toe, andere natuurlijke materialen en je bent klaar! Of kies voor kerststukken die al gemaakt zijn in tuincentra. Kant-en-klare kerststukken kunnen net zo mooi zijn, dus bekijk de opties in de winkel.