Loading...
Keuken

3 minder bekende voordelen van een dampkap

Iedereen die thuis eten kookt zal er één nodig hebben. Een afzuigkap. Naast dat het de rook van het eten opzuigt heeft een dampkap nog een aantal andere voordelen. Daarom staan in deze blog 3 redenen waarom iedereen een dampkamp in het huis zou moeten hebben.  

Meer verlichting  

Mijn favoriete voordeel van een afzuigkap is de extra verlichting die het geeft. Als ik iets op mijn fornuis heb, helpt het licht in mijn afzuigkap me te zien wat ik aan het doen ben. Dit is vooral nodig als het ’s avonds buiten donker is. Dan zijn de lichten in het huis gedimd. Maar het is wel belangrijk om een goed belichte werkplek te hebben. Dit is gunstig voor zowel kook- als schoonmaakdoeleinden. Het is belangrijk om echt te kunnen zien wat je aan het koken bent om ervoor te zorgen dat het voedsel goed wordt gekookt en helpt ook voorkomen dat het aanbrandt. Met het licht van een afzuigkap kun je al het vuil en vet in spleten en moeilijk bereikbare plaatsen zien. 

Verhoogde waarde van het huis  

In de huidige vastgoedmarkt wordt verwacht dat afzuigkappen in elke keuken te vinden zijn. Als je er geen hebt, kan dit de inruilwaarde van je huis schaden. Mensen zijn deze luxe gaan verwachten, en als je er geen hebt, kan dit mensen ervan weerhouden je huis te kopen. Maar als je juist een hele goede en fijne afzuigkap in het huis hebt geïnstalleerd zal dit de waarde van je huis verhogen. Als je een dampkap kopen gaat is het dus eigenlijk een investering in je huis.  

Hitte verwijderen 

Een ander groot voordeel van een afzuigkap is het feit dat het helpt bij het verwijderen van warmte uit je keuken. Of het nu gaat om warmte die van je kookplaat komt of stoom die van je eten komt, een afzuigkap zorgt ervoor dat je niet in je gezicht wordt geslagen door de hitte. En dit maakt het koken veel comfortabeler voor je.