Loading...
Wonen

Waar moet je op letten bij het kopen van een slimme deurbel?

Net zoals alle andere slimme technologieën in huis wordt de slimme deurbel wordt steeds populairder. Met een slimme deurbel kan je zien wie er aanbelt waar je ook bent. Of je nu in de auto zit, in de trein of op je werk. Als je verbonden bent met het internet kan je altijd en overal zien wie er voor je deur staat. Nu hoor ik je denken, waarom zou je dat willen? Nou best handig als er weer een pakketje wordt bezorgd terwijl je niet thuis bent. Zo kan je eenvoudig met de pakketbezorger communiceren. Ook kan je ’s avonds eerst kijken wie er voor de deur staat voordat je de deur opendoet. Maar waar moet je op letten bij aanschaf van een slimme deurbel?

Hack gevoelig

Naast de voordelen heeft een slimme deurbel ook wat nadelen. Zo is een slimme deurbel hack gevoelig. Hackers kunnen makkelijker op een het Wifi-netwerk van de bewoner komen. Ondertussen zijn de technologieën verbeterd waardoor de kans steeds kleiner wordt maar het blijft zeker een puntje om over na te denken. Daardoor is het handig om voor een slimme deurbel te kiezen met voldoende service die er altijd voor kunnen zorgen dat je probleem verholpen wordt.

App

Wanneer er aangebeld wordt ontvang je een notificatie op je telefoon. Dit wordt ondersteund met een app. Het is daarom ook belangrijk dat je een slimme deurbel kiest die een ondersteunde app heeft. Goedkope slimme deurbellen hebben dit vaak niet.

Ring

Ring is de beste verkochte slimme deurbel. De deurbel wordt geleverd met een ingebouwde accu waardoor het instaleren erg eenvoudig is. Je kan naast de ingebouwde accu, Ring ook aansluiten op het stroomnet. Daarnaast heeft ring een goede camera en is de audio zuiver. Communiceren met mensen voor de deur gaat dus uitstekend. Daarnaast kan je ook beelden opslaan.

Benieuwd naar meer slimme deurbellen? Kijk op Smarthomesystems.be voor mee producten en handige informatie.