Loading...
SlapenWonen

Basistips voor een mooie slaapkamer

Hoewel je slaapt met je ogen dicht, willen we een mooie slaapkamer. Een ruimte waar het fris en opgeruimd is en waar je een rustgevende sfeer treft. Een plek waar je optimaal jezelf kunt zijn en waar je uitgerust wakker wordt.

Van leeslamp tot sfeerverlichting

Veel mensen genieten van een paar hoofdstukken lezen voor ze gaan slapen. Een goede nachtlamp is daarom onmisbaar in de slaapkamer. Maar ook de sfeerverlichting mag niet ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld E27 led lampen kopen met een gouden gloed. Deze geven heel mooi, warm licht. In het nachtlampje kun je beter een fellere lamp draaien, zodat je goed zicht hebt op je boek. 

Hoe meer rust …

… hoe beter. Een kledingrek is leuk, maar niet zo rustgevend. Dit omdat het nogal rommelig oogt. Je kunt daarom beter een mooie kast neerzetten, waarin je je kleding opbergt. Voor de kleding die nog wel een dagje kan, kun je een mooie stoel neerzetten. Zorg ervoor dat de berg daarop niet te hoog wordt, anders heb je evengoed een rommelige slaapkamer. 

Schone en frisse lucht

Op de vloer kun je kiezen voor een lekker zacht tapijtje, maar misschien is het beter om toch voor een gladde vloer te gaan. Dit omdat je met een gladde vloer een meer stofvrije omgeving krijgt. Dit brengt een schonere lucht met zich mee, waarin je beter slaapt. Ook is het heerlijk om het raam op een kier te zetten, zodat je altijd voldoende frisse lucht binnenkrijgt. 

Lekker slapen

Een goed bed is belangrijk voor een goede nachtrust. Bespaar daarom niet op je matras of op een hoofdkussen. Zet je bed niet direct aan het open raam en zorg ervoor dat je vanuit beide kanten uit bed kunt stappen zonder kapriolen uit te halen. Hoe lekkerder je slaapt én hoe minder je je tenen stoot, hoe meer je de nieuwe dag aankunt.