Loading...
TuinWonen

Beschut in de zomer met een zweefparasol

De zomer staat weer voor de deur en hoe blij we ook worden van een beetje zon, soms is schaduw in je tuin toch wel even prettig. Met een zweefparasol in de tuin zit je in ieder geval beschut. Je kunt je terugtrekken in de schaduw of je eten en drinken uit het felle zonnetje houden. Voor mensen met een flinke tuin is er bijvoorbeeld de Palestro zweefparasol. We vertellen je daar straks meer over, maar eerst bespreken we de voordelen en nadelen van een zweefparasol. 

Voordelen en nadelen zweefparasol

Een voordeel van een zweefparasol is dat de poot niet in het midden zit. Daardoor houd je alle ruimte die je in de tuin hebt over voor alles wat je in je tuin wil hebben. Een parasol met een poot in het midden ontneemt vaak ruimte en zicht. 

Het nadeel van zo’n zweefparasol met de poot aan de zijkant is dat het minder stevig staat. Als er een flinke wind staat, klapt een zweefparasol een stuk sneller om dan een parasol met een poot in het midden. Gelukkig is de Palestro voorzien van een stevige poot aan de zijkant die wel tegen een (wind)stootje kan. 

De Palestro zweefparasol

De Palestro zweefparasol is er in twee formaten. Er is een vierkante variant van 4 bij 4 meter en een rechthoekige variant van 4 bij 3 meter. Het is dus maar net wat er beter past bij de ruimte die jij in je tuin hebt. Voor tuinen die kleiner zijn, zijn er natuurlijk ook kleinere zweefparasols te vinden. De Palestro zweefparasol kan met een doek in verschillende kleuren geleverd worden: zwart, grijs, taupe en parelwit. Je kunt de parasol meerdere kanten op laten kantelen en draaien, waardoor je altijd de perfecte schaduwhoek creëert in jouw tuin.