Loading...
Algemeen

Waarom heb je zonnebrandcrème nodig, zelfs als je binnen bent?

Als je van plan bent om de hele dag binnen te blijven, kun je zonnebrand SPF 50 overslaan. Je denkt misschien dat dit product niet belangrijk is omdat je niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Houd er echter rekening mee dat het een slechte beslissing is. Je moet zonnebrandcrème op je huid aanbrengen, zelfs als je de hele dag binnen doorbrengt. De zonnestralen bestaan ​​uit twee soorten UV-stralen. Ze zijn UVA en UVB. Alleen het glas op je ramen kan UVB-stralen blokkeren. De UVA kan dus je huis binnendringen en je huid beschadigen.

Je beschermen tegen UVA en blauw licht

Het dragen van Australian Gold-zonnebrandcrème kan ervoor zorgen dat UVA je huid niet bereikt. UVA-stralen kunnen vroegtijdige veroudering van je huid veroorzaken. Je huid kan zijn elasticiteit verliezen. Bovendien veroorzaakt het ook rimpels. De UVA-stralen kunnen ook bijdragen aan het risico op huidkanker. Bovendien kan het dragen van zonnebrandcrème binnenshuis je huid ook beschermen tegen blauw licht. Ter informatie: het blauwe licht wordt uitgestraald door digitale schermen zoals smartphones, computers en tv. Blauw licht is ook schadelijk voor je huid omdat het huidpigmentatie kan veroorzaken. Bovendien kan blauw licht vrije radicalen creëren die kunnen leiden tot collageenafbraak.

Hoe je je huid binnenshuis kunt beschermen zonder zonnebrandcrème

Als je te lui bent om binnenshuis zonnebrandcrème te dragen, kun je de volgende oplossingen proberen. Ten eerste moet je vermijden om naast je ramen te zitten. Daarnaast kun je ook je gordijn dichttrekken. Het verduisteringsgordijn kan voorkomen dat zonlicht de woning binnendringt. Ook moet je het gebruik van gadgets en tv minimaliseren. Zo bescherm je je huid tegen de schade van blauw licht. Als deze tips te moeilijk zijn, hoef je alleen maar zonnebrandcrème te pakken en op je huid aan te brengen.