Loading...
InterieurKeuken

De invloed van de eettafel op het uitzoeken van eetkamer stoelen

Nieuwe eetkamerstoelen aanschaffen doen je niet vaak. Daarom kan het lastig zijn om de perfecte eetkamerstoel te vinden. Je moet natuurlijk rekening houden met je gezinssamenstelling. Niet iedereen is hetzelfde gebouwd en daarom is een stoel voor iedereen anders. Ook heeft iedereen een andere voorkeur. De een vind het heerlijk om een beetje onderuitgezakt te zitten terwijl de ander veel liever rechtop zit met een rechte rug. Je gaat natuurlijk niet voor iedereen een aparte stoel kopen. Hieronder vind je enkele tips om de perfecte eetkamer stoel aan te schaffen.

De eettafel

Bij het uitzoeken van eetkamer stoelen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste de hoogte van de eettafel. Een eettafel is gemiddeld tussen de 75 en 79 cm hoog. Wanneer je een hogere eettafel hebt, is het ook aan te raden om hogere stoelen te kiezen. De fijnste houding is wanneer je armen in 90 graden kunnen rusten op de tafel en je benen een hoek van 90 graden kunnen maken. De zithoogte van een stoel is daarom meestal rond de 45 cm en de diepte van de stoel ongeveer 40 cm. Uiteraard zijn er altijd verschillen.

Wanneer je voor een stoelen met een armleuning kiest, is het handig als je de stoel nog steeds onder tafel kan schuiven. Hierdoor moet je erop letten dat de stoelen niet te strak onder tafel komen te staan. Een ideaal hoogteverschil is ongeveer 15 cm. Er moet uiteraard ook genoeg beenruimte zitten tussen de onderkant van de tafel en het zitvlak van de stoel.

Niet alleen de hoogte maar ook de breedte van de eettafel is essentieel. Per persoon moet je ongeveer 73 cm rekenen. Zo kan je berekenen hoeveel personen er aan tafel kunnen zitten!

De stijl

Op het gebied van eetkamer stoelen zijn ontzettend veel stijlen. Je kan echt alle kanten op. Staat jouw eettafel in de keuken of in de woonkamer? Houd rekening met de stijl en de kleuren van de ruimte. Heb je een landelijke keuken? Dan kan je misschien de moderne stoel beter laten staan? Wil je een Scandinavische look? Kies dan voor een lichte kleur!