Loading...
Wonen

Wat voor effect heeft thuiswerken op mijn inboedelverzekering?

Thuiswerken is een veel voorkomende trend bij veel werknemers en ondernemers. Ik bedoel – we moeten wel in deze pandemie tijden. Toch is dit zo positief ervaren dat veel werkgevers ervoor kiezen om hun werknemers in de toekomst ook vanuit huis te laten werken. Zo hebben zij geen grote kantoorgebouwen meer nodig en hoef jij niet elke dag op en neer. Ga jij meer vanuit huis werken? Dan is het verstandig om thuis een ruimte om te toveren tot kantoor. Misschien begin jij wel je eigen onderneming? Dan is het ook belangrijk om te kijken wat een kantoor aan huis voor invloed heeft op je inboedelverzekering.

Kantoor aan huis

Een langdurig thuiskantoor zou idealiter een aparte ruimte in je huis moeten zijn die speciaal is uitgerust voor werk. Zo scheid je je je werk van je privéleven en ben je zo min mogelijk afgeleid. Als er klanten bij je thuiskomen, is het ideaal een werkruimte met een aparte buitendeur te hebben. Het is ten slotte onhandig als zij door je woonkamer en keuken naar het kantoor moeten lopen.

De locatie, verlichting en de beperking van rommel in deze ruimte zijn allemaal belangrijk. Aangezien er geen supervisor of manager over je schouder meekijkt is het makkelijker om afgeleid te raken. Leg daarom ook je telefoon en tablet uit het zicht en creëer rust rondom je werkplek.

Inboedelverzekering

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Per ongeluk stoot je je glas water om en valt deze over je laptop heen. Zakelijk apparatuur is inboedel. Je inboedelverzekering maakt onderscheid tussen privé en werk eigendommen en je moet dit dan ook apart aangeven bij je verzekeraar. Wanneer je dit niet doet, kunnen de kosten hoog oplopen wanneer er iets misgaat.

Waarom moet ik opnieuw mijn inboedelverzekering vergelijken? Doordat de veranderingen in je verzekering best groot kunnen zijn, doe je er verstandig aan om je verzekering opnieuw te vergelijken en opties af te wegen. Zo haal je er zoveel mogelijk voordeel uit!