Loading...
KeukenWonen

Tips voor chocolade

Tips voor chocolade

Wat is een keuken zonder snackkast? En wat is een snackkast zonder chocola? Ik ben zelf een enorme zoetekauw, chocola is mijn favoriete snack en mijn nieuwste hobby is dan ook  chocolade online bestellen. Ik heb alle chocola uit de supermarkt al eens geprobeerd en vind het super leuk om nieuwe chocolade smaken te testen. Hierdoor puilt mijn snackkast nu wel uit van de chocola. Heb jij net als ik een chaotische snackkast? Laten we het samen oplossen.

Organiseren en bewaren

De eerste stap is organiseren en kijken wat ik wil bewaren en wat niet. De chocola die ik niet ga bewaren gooi ik niet meteen weg daar ga ik misschien nog iets leuks mee doen. Mijn favoriete chocolaatjes van Gustroyal worden zeker bewaard, als ze deze organiseer sessie overleven tenminste. Daarna ga ik nadenken over een nieuw systeem om mijn chocola en andere snacks te bewaren. Nu gooi ik alles los in de kast, waardoor het een rommeltje wordt. Ik ga alles in overzichtelijke bakjes steken. Zoet bij zoet en hartig bij hartig.

Smelten en iets nieuw creëren

Er zijn een paar leuke dingen die je kunt maken met chocolade die je niet meer zo los wil eten. Misschien heeft de reep een beetje te lang in de kast gelegen of vind je de smaak toch niet bijzonder genoeg. Dit kun je makkelijk zelf oplossen door de chocolade te smelten en er iets nieuws van te maken. Chocola smelten hoeft trouwens niet moeilijk te zijn, dit kan gewoon in de microgolf. Daarna voeg je er zelf interessante ingrediënten aan toe zoals noten of fruit en je reep is weer zo goed als nieuw!

Cadeau geven

Het laatste wat je kan doen met chocola die je niet meer wil, is deze cadeau geven. Chocolade is altijd leuk om te krijgen en het enige wat beter is dan chocola eten, is samen chocola eten.