Loading...
Tuin

Waar je op moet letten als je een zwembad voor in de tuin gaat kopen

Waar je op moet letten als je een zwembad voor in de tuin gaat kopen

Een zwembad kopen kan een prijzige uitgave zijn. Je wilt dus zeker weten dat je direct het beste opzetzwembad of opblaaszwembad koopt dat voldoet aan jouw wensen en dat goed past in jouw tuin. Wij geven je graag wat bruikbare tips die jij kunt gebruiken bij het kopen van een zwembad. Dingen die je over het hoofd ziet, nooit aan gedacht had of waarvan je niet eens wist dat het belangrijks is bespreken we hier.

Welke opties een zwembad minimaal nodig hebt om direct te kunnen zwemmen

Een zwembad kopen kan lastiger zijn dan je van tevoren dacht. Welke maat, welk merk, welke uitvoering en welke accessoires heb je erbij nodig om direct te kunnen gaan zwemmen? De meeste opzetzwembaden of opblaaszwembaden worden als set geleverd inclusief pomp, slangen en filter. In principe genoeg om een zwembad functioneel te krijgen. Als tip kun je jouw zwembad altijd beter opbouwen op een stevig grondzeil. Dit voorkomt lekkages groeiende grassprieten. Voor de hygiëne heb je nog een chloordispenser en chloortabletten nodig. Meet wel altijd de PH-waarde met een teststrip.

Welk formaat zwembad past het beste in jouw tuin?

De juiste afmeting van een zwembad bepalen geschikt voor jouw tuin kan best lastig zijn. Naast de diameter van het zwembad zelf heb je nog te maken met een vrije zone van 50 cm en een externe pomp met elektra. Heb je een lange maar smalle tuin? Kijk dan naar een rechthoekig zwembad. In een tuin tot 30m2 kun je tot 305 cm diameter gaan. In tuinen tot 60m2 kun je tot 420 cm gaan. En in tuinen groter dan 60m2 kun je de allergrootste opzetzwembaden tot wel 550 cm opzetten.

Hoe je jouw zwembad schoon, fris en hygiënisch houdt

In een groot opzetzwembad of opblaaszwembad gaat gemakkelijk een paar duizend liter water. Het is daarom ook belangrijk dat je de conditie van het water zo schoon en fris mogelijk houdt. Vervang bijvoorbeeld het filter om de 14 dagen bij intensief gebruik. Zorg ervoor dat je altijd de juiste chloorproducten gebruikt in de juiste hoeveelheid. Te veel chloortoevoegingen kunnen voor irritatie aan de huid en ogen zorgen.