Loading...
Keuken

Kurkuma capsules: zijn ze wel zo gezond?

Kurkuma staat ook wel bekend als de Indiase geelwortel en is afkomstig uit de Curcruma Longa plant die wordt gedroogd en vermalen. De meeste kurkuma wordt gekweekt in India waar het klimaat perfect is voor deze plant. Deze specerij wordt al eeuwenlang in de Indiase keuken gebruikt om kleur en smaak te geven aan gerechten. Kurkuma is ook wel te herkennen aan de diep gele kleur en rijke aroma. Maar kurkuma blijkt ook nog eens supergezond te zijn!

Kurkuma supplementen

Kurkuma is niet alleen beschikbaar als kruid maar ook als suppletie. Vaak worden kurkuma capsules ook wel curcumine capsules genoemd. Kurkuma bevat namelijk het stofje curcumine die erg goed zis voor je lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat curcumine een positief effect heeft op de galblaas- en leverfunctie, bij draagt aan soepele gewrichten en de spijsvertering bevorderd. Kurkuma schijnt hierdoor ook te helpen bij mensen die last hebben van artrose.

De effectieve hoeveelheid kurkuma

De natuurlijke opneembaarheid van kurkuma is erg laag. Namelijk 40 á 80 procent van de kurkuma in het maagdarmkanaal wordt uitgescheiden via de ontlasting. Tegenwoordig zijn er opneembare supplementen te koop. Onderzoek heeft ondervonden dat de combinatie van kurkuma met zwarte peper de opneembaarheid verbeterd. Hierdoor is het extract zwarte peper vaak toegevoegd aan de capsules.

Hoe veel kurkuma per dag?

Er zijn kurkuma capsules, kurkuma tabletten en kurkuma poeder. Hoeveel je er per dag van neemt is afhankelijk van welke in vorm je kurkuma consumeert. Een algemene adviesdosering voor kurkuma in de vorm van capsules is 400-1200 mg/dag waarvan 80 tot 240 mg werkzame stof curcumine.

Kurkuma kopen

De Kurkumaspecialist heeft kurkuma capsules van hoge kwaliteit. Zo zijn er kurkuma longa capsules ‘Plus’. Dit is een zeer goed werkend natuurlijk voedingssupplement. De inhoud van de capsules is een verfijnd extract met bioperine peper toegevoegd. De Kurkumaspecialist verkoopt ook Kurkuma poeder. Voor meer informatie, kijk op dekurkumaspecialist.nl