Loading...
Interieur

Drie voordelen van een hangmat

Nu het winter is, kruipen we weer allemaal lekker naar binnen. De tuin zien we wel weer zodra de vogeltjes weer beginnen te fluiten. Maar ook in huis kun je heerlijk genieten van een hangmat. Een hangmat op staanders kan prima in de woon- of slaapkamer. Sterker nog, dat is helemaal geen gek idee, want er zitten een hoop voordelen aan een hangmat. Wij zetten ze in dit artikel voor je uiteen.

Een gezonde houding

De meeste mensen zullen een hangmat gebruiken om in te relaxen en niet om in te slapen. Toch is een dutje in een hangmat helemaal geen gek idee. Omdat een hangmat zich aanpast aan je lichaamshouding kun je perfect jouw ideale slaaphouding vinden. Wanneer je slaapt in een hangmat kun je ook minder makkelijk woelen en draaien, waardoor je rustiger slaapt. In een hangmat wordt je gewicht gelijkmatig verdeeld over het slaapoppervlak. Hierdoor ontstaat er geen druk op de rug, heupen of schouders. Dan hoef je niet wakker te worden met pijn in je gewrichten!

Een gezonde geest

Het liggen in een hangmat kalmeert de hersenen. Onze geest ontspant door het zachtjes heen en weer slingeren van een hangmat. Er is zelfs onderzoek geweest dat aantoonde dat liggen in een hangmat kan werken tegen slapeloosheid. Het zachtjes slingeren van de hangmat stimuleert namelijk de aanmaak van hormonen die ons slaperig maken. Heerlijk, toch?

Ideaal voor kinderen

Hangmatten zijn ten slotte ook ideaal voor kleine kinderen. Niet alleen vinden kinderen een hangmat vaak leuk, maar het slingeren van een hangmat heeft op drukke kinderen hetzelfde rustgevende effect als op ons volwassenen. Bovendien vouwt een hangmat zich als het ware om je heen wanneer je er in gaat liggen. Veel jonge kinderen ervaren dit als een prettig en geborgen gevoel. Een hangmat op de kinderkamer is dus helemaal niet zo’n gek idee. Hoewel de meeste mensen niet zullen slapen in een hangmat is ook in de winter een hangmat een ontzettend goed idee. Het draagt bij aan een gezonde houding, een gezonde geest en je kunt je kinderen er een enorm plezier mee doen!