Loading...
Algemeen

Heerlijk in de relaxmodus

Het is zalig weer en je vindt dat je wel een momentje voor jezelf hebt verdiend. Een lekker drankje binnen handbereik, een spannend boek en wat te snacken. Wanneer je hiervan optimaal wilt genieten doe je dat in een hangmat. Heen en weer schommelend door de wind kom je helemaal tot rust. Alle zorgen van de dag glijden van je af en je voelt je, na het chill moment in je hangmat, weer als herboren. Een hangmat kun je in principe overal aan bevestigen. Tussen twee bomen in, twee balken of twee muren. Wanneer dit niet mogelijk is kun je altijd nog een speciale hangmatstandaard aanschaffen. Een kussentje erbij om onder je hoofd te leggen en je hebt de perfecte relaxplek.

Verschillende soorten hangmatten

Hangmatten zijn in veel soorten verkrijgbaar. Zo zijn er hangmatten met spreidstokken. De stokken zorgen ervoor dat de hangmat strak gespannen is en het nog het meeste wegheeft van een schommelend ligbed. De Amerikaanse versie hiervan is extra groot qua afmeting. En de hangmat zelf bestaat uit gewatteerde, dubbellaagse stof. Wil je het gevoel hebben dat je in een cocon ligt? Kies dan voor een hangmat zonder spreidstokken. De meeste hangmatten zijn gemaakt van katoen, maar ze kunnen ook vervaardigd zijn van synthetisch materiaal. Voordeel hiervan is dat het heel licht is qua gewicht waardoor je de hangmat ook makkelijk mee kunt nemen op reis. Wanneer je een echte eyecatcher wilt kies je voor een bontgekleurde hangmat of één met franjes. Een neutrale, onopvallende kleur kan natuurlijk ook.

Hangmat voor iedereen

Een klein kind voelt zich heel erg geborgen en veilig in een draagdoek. Dit gevoel kun je nabootsen door het kindje in een babyhangmat te leggen. Deze kun je bijvoorbeeld in de box ophangen waardoor je baby zachtjes in slaap wiegt. Een wat ouder kind doe je een groot plezier met een speciaal voor hem of haar bestemde kinderhangmat. Ben je fors gebouwd, heb je graag de ruimte of lig je vaak met meer personen in de hangmat? Kies dan voor een tweepersoons exemplaar. Wanneer je eenmaal gewend bent om te relaxen in een hangmat wil je nooit meer iets anders.