Loading...
Wonen

Een onderhoudsvrije trap met overzettreden van vinyl

Ben je op zoek naar een manier om je trap onderhoudsvrij te maken? Een traprenovatie is de oplossing. In de loop van de tijd kunnen de treden van je trap gaan slijten. Er komen krassen in het oppervlak en de treden worden gladder. Dat kan gevaarlijk zijn, omdat je makkelijker over die treden uit kunt glijden. Ook is een versleten trap geen mooi gezicht. Bij een traprenovatie worden er overzettreden over de oude traptreden geplaatst. Daarmee kun je je trap een heel nieuw uiterlijk geven, en daarnaast ook onderhoudsvrij maken.

Een onderhoudsvrije traprenovatie

Wil je een trap waar je weinig werk aan zult hebben, dan kun je ervoor kiezen om je trap te bekleden met vinyl. Je trap bekleden met vinyl zorgt ervoor dat hij stiller wordt en minder snel slijt. Daarnaast heeft het materiaal een hoge antislipwaarde. Je zult over treden van vinyl niet snel uitglijden, ook wanneer ze wat ouder zijn. De materiaalsoort heeft een lange levensduur en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Je hoeft de treden alleen af en toe af te nemen met een licht vochtige doek. De treden worden naadloos gemonteerd, waardoor stof en vuil geen kans krijgen. 

Helemaal naar jouw wens

Met een onderhoudsvrije traprenovatie kun je je trap volledig naar eigen smaak maken. Overzettreden van PVC, vinyl of HPL zijn in allerlei soorten designs en kleuren beschikbaar. Zo kun je overzettreden met een betonlook of een houtlook over je traptreden laten zetten. Daarmee maak je je trap niet alleen onderhoudsvrij, maar zorg je er ook voor dat hij weer helemaal aansluit bij je voorkeuren en je interieur. Je trap is niet alleen een gebruiksvoorwerp, maar ook een blikvanger. Bij binnenkomst is hij vaak het eerste wat je ziet. Het is daarom zonde wanneer je hem niet mooi vindt.

Binnen één dag een mooie trap

Een traprenovatie klinkt ingrijpend, maar is zo gedaan. Een traprenovatie-expert kan je trap al binnen een dag renoveren. Op die manier hoef je niet lang zonder trap door te brengen en kun je de bovenverdieping snel weer gebruiken. Na de renovatie kun je genieten van een onderhoudsvrije trap die lang mooi blijft en helemaal naar je wens is gemaakt. De meeste soorten trappen kunnen gerenoveerd worden, of je nu een open trap hebt of juist een dichte trap. Ook spiltrappen kunnen tegenwoordig gerenoveerd worden.