Loading...
Wonen

Meubelen op maat: wat kun je met steigerhout?

Je kunt nieuwe meubelen natuurlijk in de winkel kopen, maar wat is mooier dan meubelen die volledig op maat zijn gemaakt? Daarmee kun je je inrichting helemaal naar je eigen wens maken. Ben je op zoek naar een speciale tafel, kast of bank? Zet je ontwerp op papier en ga eens langs bij een goede meubelmaker. VanLonden is bijvoorbeeld een meubelmaker die zich richt op steigerhout. Dat is een veelzijdige houtsoort waar je van alles van kunt maken. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? We vertellen je meer in dit artikel.

Leuke kinderbedden

Kinderbedden kunnen enorm leuk zijn. Denk aan een mooi huisjesbed waar je kind niet alleen lekker in slaapt, maar ook heerlijk in kan spelen. Daarnaast kun je een kinderbed zo laten maken dat je ook meer opbergruimte creëert voor al het speelgoed van je kleine jongen of meid. Een steigerhouten halfhoogslaper is niet zo hoog als een volledige hoogslaper, waardoor je kind er makkelijk in en uit kan klimmen. Onderin is er ruimte om beddengoed, speelgoed of andere spulletjes op te bergen. Heb je een ouder kind, dan is een gewone hoogslaper fijn. Daar heb je onderin net wat meer ruimte, zodat je er bijvoorbeeld een bureau kunt zetten. Zo heeft je kind meteen ruimte om te knutselen of huiswerk te maken.

Precies de tafel die je zoekt

Ook een tafel kun je op maat laten maken. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een bepaald model in een bepaalde afmeting die perfect in je woonkamer past. Een tafel van steigerhout kan goed als tuintafel, maar doet het ook goed binnenshuis. Tafels van steigerhout bestaan in verschillende soorten en maten, van langwerpige tot ronde of ovale tafels. Ook een koffietafel of TV-meubel kun je gemakkelijk van steigerhout laten maken. 

Leuke projecten om zelf mee te klussen

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met steigerhout. Er bestaan veel bouwtekeningen online waarmee je zelf meubelen kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi bankje in elkaar zetten voor in de tuin, of een handige boekenkast. Weet je niet zeker hoe je zo’n project aan moet pakken, neem je idee dan mee naar een meubelmaker. Samen kun je de mooiste dingen maken.