Loading...
InterieurWonen

Hoe stel ik metselprofielen?

Je zal het vast wel een keer gehoord hebben, Inox profielen. Of je nu in de bouw zit of niet, profielen kunnen voor meerdere projecten gebruikt worden. Zo ook bij het metselen van een muur. Dit vergt een uitgebreide voorbereiding en een secure werkwijze. Om te zorgen dat je een rechte muur metselt, zal je vooraf profielen moeten stellen. Door deze op de juiste manier te stellen, maar je het proces van metselen makkelijker voor jezelf. Maar hoe stel je een profiel?

Profiel stellen

Als eerste zorg je dat je de muur met een waterpas op de grond aftekent. Door deze recht te tekenen maak je voor jezelf een lijndraad die je kunt volgen. Maak het profiel aan de muur aan de onder- en bovenkant vast. Zorg dat je twee korte latten aan de bestaande muur bevestigd. Plaats het profiel aan deze latten en zorg dat deze lijnen waterpas zijn. Door de dwarslatten kun je met het metseltouw vrij bewegen. Timmer het profiel vast aan de betonnen vloer en check of het profiel stevig staat. Door het profiel vast te schroeven aan de grond zorg je dat de lijn recht blijft. Controleer nauwkeurig met de waterpas of alles loodrecht is. Een profiel stellen eist geduld en tijd, maar  het is belangrijk voor een goede muur. Wanneer het profiel niet vast zit en losgaat, zal je deze weer opnieuw moeten stellen.

Deurkozijn opstellen

Komt er een deur in de muur? Dan zal je ook een deurkozijn moeten stellen. Hier ga je omheen metselen. Door deze waterpas op zijn plek te bevestigen, zal het deurkozijn loodrecht staan. Zet het raamkozijn vast aan de binnenkant van het kozijn met latten. Teken op één profiel een 0-lijn op ongeveer één centimeter hoogte. Deze lijn zal op alle andere profielen te zien zijn. Zorg dat deze waterpas is.

De voorbereidingen van metselen zijn erg essentieel. Het verijst vakmanschap, geduld en kennis. Wanneer je het niet vertrouwd kun je er beter voor kiezen om een professioneel in te schakelen.